Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Fűszerek » Szárított fűszerek » Címkék » Alapanyag » Fűszerek » Szárított fűszerek » fahéj

fahéj

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Sütőtök lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Birsalma lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (15 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Őszi, mert van benne őszibarack.  A húsos somnak, ami szintén csak ősszel elérhető, köszönhetően színe meggylevesesen herceglányos. Pikáns ízét a harmadik gyümölcs (ananász) mellett a gyömbér biztosítja némi fahéj társaságában. A húsos som méltatlanul ritka bogyó lett, pedig frissen fogyasztva is igen finom és értékes tápanyagokkal teli, de lekvár és szörp alapanyagnak is kiváló. Ahogy a szokásos lekvárfőzés melléktermékeként remek meggyhelyettesítő is vált belőle.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (15 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

 A recept olasz eredettel bír, de az osztrák rétesek és a császármorzsa mellett a hütték és a síéttermek desszert kínálatában is helyet kap. Nyilvánvalóan az elhíresült alpesi tehenek ( lásd az Alpesi receptek bevezetőjét) tejénél nincs jobb, de ennek híján is a hazai 3%-os tejjel is kiváló tortát süthetsz.

A recept előnye, hogy könnyen és nagyon gyorsan készítheted el a hétvégi menüd ízletes záró fogásaként a tortádat. Lisztérzékenyeknek különösen jó hír, hogy a recept gluténmentes.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Az eredetinek mondható olasz Manicotti receptje közelebb áll a mi Hortobágyi palacsintánkhoz, mint gondolnánk. Az is lehet, akár valószínűnek is hívhatnám, hogy a múlt homályába vesző eredettel bíró Manicotti recept nyilvánvalóan előbb született, mint az ötvenes évek szülöttje, a Hortobágyi palacsinta, azaz helyesebb úgy mondani, hogy a Hortobágyi palacsinta áll közel a Manicottihoz.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

- Guido, te olasz vagy, igaz? Akkor ismersz egy jó spagetti szósz receptet? - kérdezi Kevin Costner (egy egyébként kissé félresikerült akciófilmben) a WC kagylóhoz kötözött alvilági ellenfelét félig apaként, félig pedig bérgyilkosként. Guido, hogy mentse az irháját már (átszellemülten el is feledve egy pillanatra, hogy veszélyben az élete) diktálja is a telefonba az anyai örökség részeként átadott spagetti szósz receptjét Coster lányának. Aki éppen randira készül, éppen a szörnyen nagy terrorista fiával...

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Szívesen készítek lekvárokat a kertemben termett gyümölcsökből. A húsos som bokraim a telepítés óta jócskán megnőttek és évről-évre bőséges termést hoznak. A feketeribizli bokrok szomszédságában ezek sem kapnad több törődést a gazoláson és némi metszegetésen kívül (én legalább is nem teszek veük semmit). Permetezni sem szoktam, így biztosan tudom, hogy a termésem vegyszermentes és egészséges. Egy ideje automata öntözéssel kényeztetetem őket, amit meg is hálálnak.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (13 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A mediterrán konyha számtalan előnye ismert és nem vagyok egyedül a világban, aki ezt tudja. Rendkívül egészséges, egyszerűségében is változatos tud lenni. Nyáron azonban konyhakert művelőként szembesülök egy érdekes kényszerrel is. Konyhakertem mérete korlátozott, igyekszem a rendelkezésemre álló területen a lehető legnagyobb értéket megtermelni. Ezek pedig a mediterrán konyha legfőbb alapanyagai.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon sokan szeretik, ha egy étel gyorsan elkészül. Való igaz, gyorsan is lehet jó ételt készíteni és ezek hívei a felgyorsult stresszes világra hivatkoznak: Nincs időm rá.

Lassan főzni relaxációs gyakorlatnak is megteszi.

Teheted ezt úgy, hogy egyedül vagy a konyhában:

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (6 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak