Jelentése: "felfalni"
Származási hely: Közép-Olaszország (valószínűleg)
Átlagos mérete: Legalább 11 mm széles
Amit a Pappardelle tésztáról GOCK gondol:
Nagy ismertségnek és népszerűségnek örvend ez a talán toszkán származású a tésztafajta. Nem csak szerte a világban, hanem még Magyarországon is. A Metélt tészták csoportjába tartozókhoz hasonlóan ez a tészta is gyakran készül tojás hozzáadásával. Szinte a legegyszerűbb, házilag is a legkönnyebben elkészíthető tészta. Széles metélt, méghozzá Jó széles. Még annál is szélesebb. Sokkal szélesebb, mind közeli rokona a Tagliatelle.
Elsősorban húsos vagy gombás ételekhez ajánlom, különösen vadhúsból készült ételekhez pompás választás).
Mint minden egyszerű dolgot, természetesen ezt is lehet bonyolítani. Cakkozd az egyik szélét, vagy csavard meg és úgy szárítsd ki. Szebb lesz. De akkor az már egy másik tésztafajta lesz. Vagy vásárolj bronz formával készített Pappardelle tésztát, akkor rusztikus, érdes külsőt ölt magára, amit itt tekinthetsz meg: Pappardelle al Bronzo.