Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Tejszínes rák Capelli recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Sok háziasszony kosarában szoktam látni Cappelli-t, csak gondolom, hogy legtöbbször levesbetétként végzi ez az igen vékony, spagetti-féle tészta. Olyan vékony, mint az angyalok haja, hiszen ez is a neve... Halat és/vagy rákot tartalmazó szószokhoz pedig gyakran szokás használni és ha teszel vele egy próbát, akkor rájössz, hogy az ilyen jellegű receptekben miért is működik jobban ez a tészta, mint a spaghetti.

A recept legkevésbé sem bonyolult. Egy kis zöldfűszer, egy kis szárított paradicsom, mindez tejszínnel és a főszereplő a rák. Ha előtisztított rákot veszel, akkor a főzéssel el is készülsz, amíg a tészta fő. Mert nem csak egyszerű, de gyorsan el is készíthető recept ez.

Éppen most estél haza a munkából? Nincs sok időd, de valami finomat akarsz elfogyasztani vacsorára?

Ne is keress tovább, jó helyen jársz... 

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudj meg többet a receptben használt tésztafajtáról! Kattints ide: Capelli d'Angelo

Ha egy kicsit vastagabb tésztát szeretnél hozzá, válaszd a  Spaghettini tésztát.

Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

25 dkg
Capelli d'Angelo tészta
25 dkg
Királyrák (tisztított, közepes méretű, nyers)
200 ml
Tejszín
80 ml
Fehérbor (száraz)
5 dkg
Szárított paradicsom (vékony csíkokra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
Citrom (reszelt héja és kicsvart leve)
1⁄2 csokor
petrezselyem (friss levele, apróra vágva)
1⁄2 csokor
snidling (apróra vágva)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát? Forgasd össze egy kevés olívaolajjal, tartsd melegen.
  3. Közben egy kevés olajon rövid ideig pirítsd meg a szárított paradicsomot és a fokhagymát.
  4. Add hozzá a rákokat, a citrom héját és a petrezselymet. Pirítsd rózsaszínűre a rákokat.
  5. Öntsd fel a borral, hagyd hogy a folyadék fele elpárologjon.
  6. Add hozzá a tejszínt, forrald fel, majd keverd bele a sajt mennyiségének legalább a felét és a felvágott snidling legnagyobb részét.
  7. Vedd le a tűzről, adagolj hozzá ízlésed szerinti mennyiségű citromlevet, sózzad és borsozzad, majd azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adag tésztát a tányérra, készíts belőle fészket a szósznak. Ide merd a szószt, szórd meg egy kevés reszelt sajttal és apróra vágott snidlinggel.

De választhatod azt is, hogy a szószt csak összekevered a tésztával...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?