A tonhal népszerű alapanyaga a tésztasalátáknak, igaz általában még én is dobozból veszem elő azt amit találok benne: olajosat vagy éppen vizeset.
A családomat nem egyszerű rávenni halas ételek fogyasztására, ráadásul a halak és egyéb tengeri szerkezetek megosztott rajongást váltanak ki. Van aki ezt szereti, van aki meg amazt, de nehéz közös nevezőre juttatni őket. A vörös tonhal steak azonban azon ritka esetek közé tartozik, amit mindegyikük szívesen lát a tányérján. Nyáron legfőképp a grillrácsról közvetlenül.
Ezúttal tésztasalátában próbáltuk ki, így is mindenki szerette.
Fogyaszthatod előételként vagy könnyed vacsora főfogásaként.
Hasznos linkjeim a recepthez:
A receptben használt tésztafajta: Conchiglie Cinque Colori
Vagy válassz más tésztafajtát innen: Rövid tészták
Csak szedjed...