Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Vörös tonhalas tésztasaláta recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A tonhal népszerű alapanyaga a tésztasalátáknak, igaz általában még én is dobozból veszem elő azt amit találok benne: olajosat vagy éppen vizeset.

A családomat nem egyszerű rávenni halas ételek fogyasztására, ráadásul a halak és egyéb tengeri szerkezetek megosztott rajongást váltanak ki. Van aki ezt szereti, van aki meg amazt, de nehéz közös nevezőre juttatni őket. A vörös tonhal steak azonban azon ritka esetek közé tartozik, amit mindegyikük szívesen lát a tányérján. Nyáron legfőképp a grillrácsról közvetlenül.

Ezúttal tésztasalátában próbáltuk ki, így is mindenki szerette.

Fogyaszthatod előételként vagy könnyed vacsora főfogásaként.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

A receptben használt tésztafajta: Conchiglie Cinque Colori

Vagy válassz más tésztafajtát innen: Rövid tészták

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

30 dkg
Conchiglie Cinque Colori tészta (vagy valami hasonló rövid tészta)
25 dkg
vörös tonhal filé
1 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
15 db
Koktél paradicsom (felezve)
1 marék
Rukkola (egyben vagy durván összevágva)
  kis
snidling (apróra vágva)
1 ek
Sherry ecet
1 ek
Kapri bogyó (egészben vagy apróra vágva)
1⁄2 db
bio citrom (lereszelt héja és kicsavart leve)
3 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy mély serpenyőben egy kevés olíva olajon karamellizáld a hagymát.
  3. Add hozzá a fokhagymát és a sherry ecetet és párold addig, amíg a folyadék el nem párolog.
  4. Add hozzá a felezett koktél paradicsomokat és a kapri bogyókat, majd párold addig, amíg a paradicsomok össze nem esnek. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  5. Közben főzd meg a tésztát, ahogy azt a csomagolásán találhatod.
  6. Közben sózzad és borsozzad a tonhal szeletek mindkét oldalát, majd oldalanként két percig pirítsd meg.
  7. Szedd vágódeszkára és nyomkodd szét darabokra.
  8. Dobd a serpenyőbe, add hozzá a rukkolát és a snidlinget és párold addig, amíg a rukkola meg nem fonnyad.
  9. Locsold meg a citromlével és add hozzá a reszelt citromhéjat, majd öntsd a serpenyő tartalmát a kifőtt, leszűrt és enyhé kihűtött tésztához.
  10. Szórd rá a sajtot is és jól forgasd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?