Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Egyéb tésztaformák » Conchiglie Cinque Colori

Conchiglie Cinque Colori

Gondolataim a recepthez: 

A tonhal népszerű alapanyaga a tésztasalátáknak, igaz általában még én is dobozból veszem elő azt amit találok benne: olajosat vagy éppen vizeset.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Jelentése: "kagyló"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 32 mm hosszú és 24 mm széles
 
Másnéven: Tofette
 
 
Amit a Conchiglie Cinque Colori tésztáról GOCK gondol:
Nem árt, ha tudod, hogy ezt a tésztafajtát így nevezik hivatalosan, de te biztosan nem így fogod hívni, hanem maradsz a kagylótésztánál. Noha több olasz tésztafajta formájának megalkotásánál megihlették az alkotókat különböző tengeri kagylófajták házai, mégis ezt a tésztafajtát azonosítjuk az "A kagylótészta" formával. Az üzletekben kutakodva több méretben találhatsz a polcokon, az egészen kicsiktől az óriási méretig, de ez a kagylótészták családjának "etalon" tagja. Ennél vannak nagyobbak és természetesen vannak kisebbek is. 
 
A természet színes és változatos. De nem ennyire. Ezek azonban tésztakagylók, így jól áll nekik, mutatósak lesznek színesben. Ezt a tésztát az alapszínen kívül kurkumával, céklával, spenóttal fekete répával színezték ilyen látványosra.
 
A kagylóforma alkalmas arra, hogy bármely szószt jól magába zárjon, barázdált felülete csak növeli ezt a képességét, akár szüksége van rá, akár nem. Használhatod a könnyed, krémesebb szószoktól kezdve a darabosabbakig.
 
Nézd meg az alapverziót: Conchiglie Rigate
Nézd meg nagyobban: Conchiglioni
Nézd meg kicsiben: Conchigliette rigate
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve