Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Zsályás kacsamell ragu pappardellinével recept
Zsályás kacsamell ragu pappardellinével recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ne ijedj meg az ételtől, nagyon egyszerű elkészíteni. Nincs több munkád vele és különösebb szakértelmet sem kíván az elkészítése, az eredmény mégis egy különlegesen finom és látványos étel lesz az asztalodon.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával: Pappardelline

Vagy válassz helyette más tésztát itt: Metélt tészták

Tudtad, hogy mennyire egészséges a zellerszár? Itt olvashatsz róla: zellerszár

 

 

Előkészítési idő: 
30 perc
Főzési, sütési idő: 
50 perc

Hozzávalók

1 db
egész kacsamell (minden zsírjától megfosztva és apróra vágva)
25 dkg
pappardelline (paradicsomos vagy hagyományos pappardelle)
5 dkg
főtt sonka (apró kockákra vágva)
4 dl
Paradicsom püré
1 dl
Vörösbor (száraz)
1 db
sárgarépa (kisebb méretű, géppel apróra vágva)
1 db
Halványító zellerszár (kisebb méretű, géppel apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
8 db
Zsálya levél (csíkokra vágva)
1⁄2 csokor
petrezselyem (levelei apróra vágva)
2 ág
Kakukkfű (levélkéi apróra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
2 ek
olivaolaj
4 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve, a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Az olívaolajon pirítsd meg a kacsamell darabkákat, majd szedd ki a serpenyőből.
  3. Pirítsd a vöröshagymát üvegesre, majd további egy percre add hozzá a fokhagymát.
  4. Add hozzá a sárgarépát és a zellerszárat, párold puhára.
  5. Tedd vissza a húst és öntsd fel a vörösborral. Hagyd, hogy a folyadék a felére csökkenjen.
  6. Add hozzá a sonkát, a paradicsompürét és a zöld fűszereket. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  7. Lassú tűzön párold puhára, legalább fél óra alatt. 
  8. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, szűrd le és forgasd be egy kevés finom olívaolajjal.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A tésztát szedd tálalógyűrűbe.
  2. Húzd le a gyűrűt és hagyd, hogy a halom természetességével szétomoljon, ha kell igazgasd el egy kicsit a tányéron.
  3. Szedj rá a raguból és szórd meg egy kevés frissen reszelt parmezán sajttal.
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve