Sok háziasszony kosarában szoktam látni Cappelli-t, csak gondolom, hogy legtöbbször levesbetétként végzi ez az igen vékony, spagetti-féle tészta. Olyan vékony, mint az angyalok haja, hiszen ez is a neve... Halat és/vagy rákot tartalmazó szószokhoz pedig gyakran szokás használni és ha teszel vele egy próbát, akkor rájössz, hogy az ilyen jellegű receptekben miért is működik jobban ez a tészta, mint a spaghetti.
A recept legkevésbé sem bonyolult. Egy kis zöldfűszer, egy kis szárított paradicsom, mindez tejszínnel és a főszereplő a rák. Ha előtisztított rákot veszel, akkor a főzéssel el is készülsz, amíg a tészta fő. Mert nem csak egyszerű, de gyorsan el is készíthető recept ez.
Éppen most estél haza a munkából? Nincs sok időd, de valami finomat akarsz elfogyasztani vacsorára?
Ne is keress tovább, jó helyen jársz...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Tudj meg többet a receptben használt tésztafajtáról! Kattints ide: Capelli d'Angelo
Ha egy kicsit vastagabb tésztát szeretnél hozzá, válaszd a Spaghettini tésztát.
Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták
Szedj egy adag tésztát a tányérra, készíts belőle fészket a szósznak. Ide merd a szószt, szórd meg egy kevés reszelt sajttal és apróra vágott snidlinggel.
De választhatod azt is, hogy a szószt csak összekevered a tésztával...