Ilyen Lasagna talán nincs is, ezt a verziót a CSIKOS paradicsom chutney kedvéért hoztam össze. Eperrel édesítettem és tettem az ízét még egyedibbé. A szokásos rikotta sajtot pedig cottage cheese jellegű túróra cseréltem, mert annak íze jobban illeszkedett az elképzelésemhez. Mindezt egy klasszikus sajtszósszal öntöttem fel.
Ha eddig a pontig nézzük, akkor ez egy rendkívül egyszerű, de nagyon-nagyon finom és különleges Lasagna a végeredmény, de nem én lennék, ha a receptet egy játékhoz készítvén megelégednék ennyivel.
Mivel ez a recept a CSIKOS játékra készült, ezért a Lasagna-t is csíkosra készítettem a tésztaválasztással. Háromszínű Pantacce tésztát használtam hozzá, ami voltaképpen egyféle Lasagnette tészta, szép fodros széllel, hogy a Mini Lasagna-m csíkossága hangsúlyozottan látszódjon. Ennyi játékosság is elég lett volna, ha... Ha már nem törtem volna a fejem régóta a Zila tortaformás sütéshez hasonló eredménnyel járó ételeken. Nem ez volt az első gondolatom annak idején, de ha már itt volt ez a játék, akkor nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy ezt a Lasagna-t is imitált Zila tortaformás megoldásban készítsem el.
Mert milyen izgalmas is az érzés, amikor először belevágsz az ételbe és a szósz kifolyik, szétfolyik, elterül, átjárja...
Megjegyzés:
Ha nincs kedved a formákkal játszadozni, akkor igazán gyorsan megoldhatsz mindent. Rétegezz mindent a fentiek szerint, azzal a különbséggel, hogy a végén a sajtszósz tetejére rétegezd az epres chutney-t, majd fedd be reszelt cheddar sajttal és így süsd ki egy lépcsőben.
Megjegyzés:
Ha hagyományos módon készíted ezt a Lasagna-t, akkor a pihentetés után csak szeletelned kell. Egyszerűbb, csak kisebb eséllyel lesz az eredmény ilyen szépen szögletes!