Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek » Királyi rákvagdalt sült mangón recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Gyümölcs és a rák kettőse mindig vonzó a számomra, ezúttal a királyrákot sült mangóval párosítottam ebben a thai jellegű ételben. Elkerülhetetlen, hogy a megszokottól eltérő alapanyagok beszerzésére szánj egy kis időt (meg pénzt), mert ebben a receptben nem érdemes semmit kicserélgetni valami másra. Mert akkor az már valami más lesz.

A rákokat általában egyben szoktuk látni a tányérunkon, páncéllal vagy anélkül. Ez sokakat visszatart attól, hogy jóízűen elfogyasszák. Ebben az ételben felismerhetetlenségig apróra vágva láthatod viszont őket, megkönnyebbülést jelentve azoknak, akik viszolyognak a rák látványától.

A fénykép régi, a recept régi, de attól még lenyűgözően finom!

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

2 db
Mangó (nem túlérett)
15 dkg
Királyrák (nyers, megtisztítva, apróra vágva)
1⁄4 db
Kaliforniai paprika (piros, nagyon apróra vágva)
1⁄2 db
Citromnád (nagyon apróra vágva)
1⁄2 db
Galangal gyökér (megtisztítva és nagyon apróra vágva)
3 gerezd
fokhagyma (nagyon apróra vágva)
1⁄2 fej
Vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
60 ml
Halszósz
1 ek
Pálmacukor
1⁄2 db
Lime (kicsavart leve)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Szezámmag olaj
1⁄2 csokor
Koriander levél (a tálaláshoz)
1⁄4 db
Kaliforniai paprika (piros, julienne-re vágva)
Elkészítés: 
  1. A mangókat a mag élénél hosszában vágd körbe. Éles késsel a mag mentén körben haladva vágd le az egyik felét a magról. Igyekezz minél kevesebb mangóhúst a magon hagyni. Ha az egyik felét már leválasztottad, a másik felével már könnyebben boldogulsz.
  2. A mangókat rácson, 220 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, vagy amíg a mangó teljesen át nem sül. 
  3. Ha megsült, hagyd kézmelegre hűlni. Hámozd meg, majd vágd el négyfelé. Nagyjából háromszög formákat fogsz kapni. Vágd egyenesre a felső részét, hogy jobban tudjál rá pakolni. 
  4. Wok-ban forrósíts fel egy kevés szezám olajat és pirítsd illatosra a galangal, fokhagyma és a citromnád keverékét.
  5. Add hozzá a hagymát és kevergesd tovább, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.
  6. Add hozzá az apróra vágott rákot és pirítsd két percig.
  7. Közben egy kis lábosban forrósítsd fel a halszószt és olvaszd fel benne a cukrot.
  8. A halszósz keveréket öntsd a rákhoz, ízesítsd borssal és lime levével.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Tálkára helyezz két-két mangódarabkát.
  2. A mangóra fektess friss koriander levelet és halmozz rá egy adagnyi rákkeveréket.
  3. Díszítsd kaliforniai paprika pálcikával.
  4. Tálald azonnal forrón, vagy tedd a hűtőszekrénybe, hidegen is nagyon finom. 
Recept értékelése: 
Average: 4 (3 votes)
hány csillagot kapott?