Jelenlegi hely

Címlap » Recept kategóriák » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek

Nosztalgia GOCK receptek

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Csak nekem nosztalgikusak ezek a receptek, évekkel ezelőtt születtek, egy nagyon korai időszakomból. A nosztalgia kedvéért az eredeti fotókat használom hozzájuk. Pont olyanok, mint bármi, ami nosztalgikus. Az ember kedvesen mosolyog, ha rájuk néz...

Ha nosztalgikusak is ezek a receptek, attól még jók. Ha ma elkészíteném őket, nem így néznének ki. Másokká válnának, éppen ezért hagyom őket olyannak, amilyenek annak idején voltak. Egy olyan időszak termései ezek, ami nem volt éppen emelkedett időszaka az életemnek, mégis csak mosolygok, ha rájuk nézek...

Nosztalgikusak...

Gondolataim a recepthez: 

Nagyon egyszerű, kevés munkával ízletes vegetáriánus ételt tehetsz az asztalodra. 

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Lumaconi Rigate

Vagy válassz helyette más tésztafajtát innen: GOCK TÉSZTATÉRKÉPE

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne ismerné a klasszikus vadast? Ki nem készített már? Olyan biztosan nincsen, aki legalább egyszer ne kóstolta volna már. Zsemlegombóccal vagy esetleg tésztával...

Melyikkel a jobb? Én sem tudtam eldönteni. Gondoltam egyet, miért ne lehetne egyszerre mindkettővel?

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ez egy olyan pikáns recept, amely ízleni fog azoknak is, akik még nincsenek odáig az arab konyháért...

Én tajine-ban készítettem, de akkor sem kell kétségbe esned, ha neked ilyen nincsen. Használj hozzá egy serpenyőt helyette.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hja, 2011-ben is volt Valentin nap... 

A recept Led Zeppelin együttes méltán híres dala előtt kívánt tisztelegni. Az étel alkotóelemei lépcsőzetesen kerültek egymásra, ahol egy-egy lépcsőfokkal feljebb jutva a végén a libamáj trónol, amit méltán nevezhetsz mennyeinek. A recept ünnepi, mégis köznapi, kényeztető és egyben szívhez szóló.  Akart lenni.

Hogy túl nagy felhajtás mindez Valentin napra?

Hát persze...

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Gyümölcs és a rák kettőse mindig vonzó a számomra, ezúttal a királyrákot sült mangóval párosítottam ebben a thai jellegű ételben. Elkerülhetetlen, hogy a megszokottól eltérő alapanyagok beszerzésére szánj egy kis időt (meg pénzt), mert ebben a receptben nem érdemes semmit kicserélgetni valami másra. Mert akkor az már valami más lesz.

Recept értékelése: 
Average: 4 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy jó sült tészta elkészítése időigényes, de hálás. Otthonos hangulatot is biztosít az asztalra kitett sütőedény, benne a frissen sült étellel, amiből mindenki szed magának kedvére.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Rakott krumpli rendkívül népszerű, közismert, egyszerű, de leginkább nagyon finom étel. Még Amerikában tanultam ezt a variációját, ami alapanyagaiban alig különbözik a Magyarországon megszokottól, mégis valahogy más. Azaz teljesen más. Jó példája annak, hogy ugyanazt az ételt, ugyanazon alapanyok felhasználásával, de más szemlélettel elkészítve mennyire más lesz a végeredmény.

Nehéz azt mondani, hogy jobb vagy rosszabb. Csak más.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik a húslevesben főtt marhahúst külön, tormával fogyasztani. Ebből a szokásból merítettem az ötletet ehhez a tejszínes tésztaszószhoz, melynek alapja a tormával főtt marhahús, sok-sok szárított gombával társítva.

Recept értékelése: 
Average: 4 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Valamikor réges-régen sokat jártam Szófiába. Minden szempontból lelkes kísérőm megmutatta nekem a város rejtett értékeit. Nem maradhatott ki a bolgár éttermek sajátosan otthonos hangulata. Fantasztikus és nagyon eldugott helyeken jártam. Nagyon finom ételeket ettem, sokszor nagyon magával ragadott a külső szemlélőnek szokatlan közvetlenség.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, de kellemes ízű tésztasalátákat? Én igen.

Ezt a receptet még a kezdetekben készítettem, de szívesen közzéteszem, mégha a fotó nem is a megszokott Anide minőség. Nem hát, hiszen én fotóztam ezt még anno...

Hawaii-on ugyan nem találkoztam ilyesmivel, de hát mégis ez a neve. Én így készítem...

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak