Tanítsd játszva gyermekeiddel megszeretni az olívabogyót. A recept megvalósítása semmilyen különös főzési tudást nem igényel. Alapanyagai akár egy átlagos háztartás hűtőszekrényében nap mint nap jelen vannak, csak elő kell venni őket. Ha mégsem? Menj el a legközelebbi boltba és vedd meg. Süsd meg, amit meg kell sütni és már a tálaláshoz is vond be 6 évesnél idősebb gyermekeidet. Élvezni fogják, hogy fákat építenek, erdőt telepítenek, folyót formálnak. Terepasztalt készítenek. Megenni is élvezet lesz nekik azt, amit saját munkájukkal hoztak létre. Nincsen gyermeked? Készítsd el vendégeidnek és a hatás nem marad el! Tíz ujjukat is megnyalják utána, biztos lehetsz benne! Ebben az ételben a felhasznált olívabogyó minősége nagyban befolyásolja a végtermék ízét. Ha teheted, az átlagnál nagyobb szemű minőségi terméket válasszál. Ezek a bogyók eléggé csípős pimento-val töltöttek, tökéletes harmónia jött ki a sült zöldségekkel és a sült fokhagymás joghurtos mártogató szósszal.
Ez a recept eredetileg a Szeretem az Olívabogyót receptversenyére készült. A versenyre kreatív ötleteket vártak olívabogyó használatával készült snack receptekre, ahol az olívabogyó egészben marad. A verseny döntőjébe ugyan ezzel a recepttel nem sikerült bekerülnöm (egy másikkal azonban igen), de később elvállaltam egy induló lakásétterem 0-ik rendezvényének szakács szerepét. Három előételt készítettem az est vendégeinek, ez volt az egyik közülük.