Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Ditalini

Ditalini

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "gyűszűcske"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 7 mm hosszú és 5 mm átmérőjű
 
 
Ami a Ditalini tésztáról az eszembe jutott:
Gyűszűcske... Kisebb mint a gyűszű. Nem is zárt a vége, ez csak egy kisméretű csövecske. A gyűszű talán már ki is kopott a háztartásokból, de ha van is, nem használják a háziasszonyok. Édesanyám még igen. Azaz inkább én. Nem volt varrónő, de megvarrogatott otthon ezt-azt javításképpen. Csak ruhát járt varrónőhöz varratni, ha elszakadt valami, megvarrta ő. Ha fel kellett varrni egy gombot, felvarrta ő. Talán csak engem akart házimunkára nevelni, de ha gyűszűt kellett viselni egy anyag átszúrásához, akkor engem kért meg rá. Az erős fiút. Talán csak azt akarta tudatosítani bennem, hogyha fizikai erőre van szükség a házimunkában, az a férfiak dolga. Én akkor elhittem, hogy az én erőmre van szükség a gyűszű használatában. Ma már nem hiszem ezt el...
 
A Ditalini, a Pennéhez hasosonlóan, létezik sima és bordázott felülettel, ez itt a képeken bordázott. A Ditalini a Ditali kicsinyített verziója, méreténél fogva levesbetétként használhatod bab és tésztalevesekben, de krémlevesekben, paradicsom levesben is megállja a helyét. 
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen