Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Apró tészták » Gramigna

Gramigna

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "gyomocska" (bermudafű)
 
Származási hely: Emilia Romagna (Bologna)
 
Átlagos mérete: kb. 18 mm magas, 12 mm széles
 
Másnéven: Zitellini
 
 
Amit a Gramigna tésztáról GOCK gondol:
Egy tálnyi nagy G... Ki ne a Nagy G-re gondolna az első pillanatban? Akár létezik, akár nem (hiszen léte még tudományosan nem bizonyított), azzal rosszat nem teszel, ha lelkesen keresed. Akár magadon, akár a párodon. Ha megtalálod, ha nem, akkor is a keresés örömmel fog járni. És ha az öröm rádtalál, hidd el, hogy megtaláltad a Nagy G-t. Ne mindig ugyanott és ugyanúgy keresd. Lehet, hogy olykor itt van, lehet hogy olykor meg amott...
 
A táladon azonban ez a kisméretű tészta maga a kézzelfogható valóság. Leginkább magától értetődő, hogy levesekben betétként használd, de ugyanúgy megálja a helyét olyan szószokkal, ahol ez a tészta nem a szósz hordozója lehet, hanem sokkal inkább a részesévé válhat annak.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen.