Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » parti receptek » Áfonyás szendvicskrém recept
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Nem én lennék, ha nem tőzegáfonyára gondolnék az áfonya alatt. Nagyon szeretem a fanyar ízét és használom, ahol csak lehet, akár mazsola helyett is. Talán egy kis nosztalgia vezérel ebben engem. Hiszen Seattle méltán híres piacán hányszor, de hányszor vettem friss tőzegáfonyát...

Csak olvasva hathat vadul a párosítás, megkóstolva már nem is annyira. Partit szervezel, barátokat hívsz vagy netán családi összejövetelt tartasz? Lepd meg őket ezzel a finomsággal, biztosan dícsérni fogják. Arra azért gondolj, hogy az ízek összeérésére szüksége lesz az ételnek pár órás hűtőszekrényben eltöltött pihenésre.

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
5 perc

Hozzávalók

1 csésze
Cranberry (szárított tőzegáfonya)
1 csésze
kalamata olajbogyó (kimagozva)
1 marék
Bazsalikom levél
2 ek
Sherry ecet
1⁄2 csésze
víz
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
olivaolaj
2 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
  csipet
morzsolt chili
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 doboz
krémsajt (natúr Philadelphia jellegű)
5 dkg
Dióbél (szárazon megpirítva)
Elkészítés: 
  1. Egy kisebb lábosban főzd puhára a szárított tőzegáfonyát és a paradicsomot.
  2. Szárazon pirítsd meg a diót, néhány darabot tarts meg a tálaláshoz, a többit dobd az áfonyás keverékhez.
  3. A krémsajt kivételével tedd a lábosba az összes többi hozzávalót és botmixerrel lazán, darabosra zúzd össze.
  4. Tedd a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Öntsd le a levét a krémsajtnak, ha van, majd borítsd egy tányérra. vagy zömítsd egy tálaló gyűrűbe kb kétharmad részéig, ahogy én tettem.
  2. Szedj rá a szendvicskrémből vagy töltsd fel vele a gyűrű fennmaradó részét.
  3. Szórd meg az egészben hagyott dióval.
  4. Díszítheted egész olajbogyóval és bazsalikom levéllel.
  5. Kínálj hozzá friss bagettet.

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?