Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Lefelé görgetve találod GOCK parti receptjeit baráti és vagy családi rendezvények asztalára. Házibuli? Annál jobb!
Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Rebarbara lekvárt használtam fel.
Partik és bulik hangulatos kelléke lehet a mexikói salsa. A Salsa ma már közhelyszerű és egyben kihagyhatatlan társa a Nacho sajtszósz lett.
Még buli sem kell hozzá! Elég, ha leül a család apraja és nagyja a TV elé és meg szeretne nézni egy jó filmet. Mint a moziban. Ahhoz pedig már lassan a jól bevált popcorn mellé avagy éppen helyette a divatnak megfelelően jóleshet egy kis tortilla chips salsával és nacho szósszal.
Mikor beköszönt a zord (na, ilyen nincs is már nálunk) tél, az autókat fel kell készíteni az év leghidegebb (ez legalább még igaz Magyarországon is) szezonjára. Átcseréljük a nyári gumikat télire, töltünk bele fagyálló ablakmosót, ellenőrizzük a hűtővíz fagyállóságát és még sorolhatnám...
Akár ha erdélyi módra paprikával avagy anélkül készíted el, akár törökösen joghurtosan vagy így közel-keleti módra tahinivel és majonézzel (zsidó) vagy anélkül (arab). Kitűnő reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még egy könnyed vacsora is kerekedhet belőle. Vendégeid sem fognak tiltakozni, ha egy partin előételnek ezt tálalod mártogatósnak. Az már különlegesebb megoldás, mint egyféle pestoként használva tésztához keverve szolgálod fel.
Aki konyhakertet üzemeltet, az tudja, hogy konyhakertünk eluralkodik rajtunk. Ő mondja meg, hogy mit főzzünk. Azt mindenképp, hogy miből. Erőszakos uralkodás ez. Vetsz, palántázol, ápolgatod, védelmezed a konyhakerted. Igyekezeted jó esetben meghálálja és eláraszt minden jóval. Mit tehetsz? Abból főzöl, amiből éppen dömping hangulat uralkodik a konyhakertedben. Hiszen munkád eredményét sajnálod veszni hagyni.
Nem én lennék, ha nem tőzegáfonyára gondolnék az áfonya alatt. Nagyon szeretem a fanyar ízét és használom, ahol csak lehet, akár mazsola helyett is. Talán egy kis nosztalgia vezérel ebben engem. Hiszen Seattle méltán híres piacán hányszor, de hányszor vettem friss tőzegáfonyát...
Nem sok újdonságot tartalmaz ez a recept a többi erdélyi módon elkészített zakuszka recepthez képest, mindössze annyit, hogy az eltarthatóság, na meg az íz fokozása érdekében zsályával gazdagítottam. Ismeretes a zsálya tartósító hatása, így a mesterséges tartósítószerekkel szemben érzett ellenszenvem miatt a zsálya képességeiben bízom, hogy kitartson a zakuszka addig, amíg el nem fogy az utolsó üveggel is.
Biztosan készítettél már tésztasalátát. A klasszikus recepteket követve biztosan tettél bele makarónit, majonézt, sajtot, uborkát.
Adhatsz egyéniséget a tésztasalátádnak úgy, hogy ötvözöd pár gyümölccsel, gazdagítod reszelt csirkemellel. Ezta a gazdag salátát kínálhatod családi, baráti összejöveteleken, akár főételként. A gyerekekek is imádni fogják.