A padlizsánkrém nagyon finom.
Akár ha erdélyi módra paprikával avagy anélkül készíted el, akár törökösen joghurtosan vagy így közel-keleti módra tahinivel és majonézzel (zsidó) vagy anélkül (arab). Kitűnő reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még egy könnyed vacsora is kerekedhet belőle. Vendégeid sem fognak tiltakozni, ha egy partin előételnek ezt tálalod mártogatósnak. Az már különlegesebb megoldás, mint egyféle pestoként használva tésztához keverve szolgálod fel.
Érdemes akár többet is készíteni belőle, hiszen a hűtőben 4-5 napig eláll, de üvegekbe töltve és lefagyasztva akár egy év múlva is használhatod.
A receptben semmi különleges nincsen, autentikus, közismert receptként kezelhető. De mint minden ehhez hasonló receptben az alapanyagok mennyisége ízlésedtől függ. Bízz hát ízlelésedben és adagold a tahinit, a citromlevet és a fűszereket úgy, ahogy neked tetszik. Egy kicsit többet, egy kicsit kevesebbet...
Hogy ne legyen teljesen hétköznapi, virágformában tálalva talán már elüt a nagy átlagtól.
Tegyél egy adagot a tányérra, spricceld meg olívaolajjal, szórd meg egy kevés Harissával (vagy csípős fűszerpaprikával), petrezselyemmel és fekete szezámmaggal. Kínálj hozzá Pittát.
Vagy ha szeretnél Baba Ganoush "virágot" készíteni: