Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Padlizsán » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Padlizsán » padlizsán receptek

padlizsán receptek

Lefelé görgetve találod GOCK padlizsán felhasználásával készített receptjeit.

Gondolataim a recepthez: 

A padlizsánkrém nagyon finom.

Akár ha erdélyi módra paprikával avagy anélkül készíted el, akár törökösen joghurtosan vagy így közel-keleti módra tahinivel és majonézzel (zsidó) vagy anélkül (arab). Kitűnő reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még egy könnyed vacsora is kerekedhet belőle. Vendégeid sem fognak tiltakozni, ha egy partin előételnek ezt tálalod mártogatósnak. Az már különlegesebb megoldás, mint egyféle pestoként használva tésztához keverve szolgálod fel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ha szereted a közel-keleti ízeket, akkor feltétlenül készítsd el ezt a tartalmas és nagyon ízletes levest. Ha korábban még nem kóstoltál volna arab ételeket, akkor is készítsd el, első élménynek kiváló lesz, hogy megszeresd ezt az izgalmas és változatos ízvilágot. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Aki konyhakertet üzemeltet, az tudja, hogy konyhakertünk eluralkodik rajtunk. Ő mondja meg, hogy mit főzzünk. Azt mindenképp, hogy miből. Erőszakos uralkodás ez. Vetsz, palántázol, ápolgatod, védelmezed a konyhakerted. Igyekezeted jó esetben meghálálja és eláraszt minden jóval. Mit tehetsz? Abból főzöl, amiből éppen dömping hangulat uralkodik a konyhakertedben. Hiszen munkád eredményét sajnálod veszni hagyni.

Recept értékelése: 
Average: 4.5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem sok újdonságot tartalmaz ez a recept a többi erdélyi módon elkészített zakuszka recepthez képest, mindössze annyit, hogy az eltarthatóság, na meg az íz fokozása érdekében zsályával gazdagítottam. Ismeretes a zsálya tartósító hatása, így a mesterséges tartósítószerekkel szemben érzett ellenszenvem miatt a zsálya képességeiben bízom, hogy kitartson a zakuszka addig, amíg el nem fogy az utolsó üveggel is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ellentmondás látszik az elnevezésben...

Rendkívül népszerű ételfajta a húsgolyó paradicsom szósszal és általában spagettivel. Ezúttal azoknak szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel, akik vagy vegák vagy éppen (csakúgy, mint jómagam) azoknak, akik ugyan fogyasztanak húst, ugyanakkor szeretik az olasz ételeket, azokat is, amelyek csak zöldségeket tartalmaznak (sok van ilyen).

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Előfordult már veled, hogy a hétvégi rántott húsból megmaradt pár darab? Kidobni talán senki sem szokta, de a bundázott hús újramelegítése felvet néhány problémát. Megteheted ugyan, hogy csak úgy hidegen, mondjuk egy szendvicsben elfogyasztod, de én így nem szeretem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Szeretem a tartalmas és sok zöldségből készült leveseket. Különösen közel állnak hozzám ezek közül a Szicíliából származóak. Ahogy ez a lencse leves is, amit ugyanilyen erővel nevezhetném padlizsán levesnek is, hiszen a padlizsán is ugyanannyira domináns ízt kölcsönöz az ételnek.

Kolbásszal gazdagítottam ezt a verziót, de ha vegetáriánus vagy, hagyd csak nyugodtan el belőle, úgyis ízleni fog. 

Akár szerencsehozó újévi lencselevesként...

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Van olyan klasszikus recept, amihez nem nagyon érdemes hozzányúlni és úgy kell elkészíteni, ahogy azt szokták. Nem csak tiszteletből, hanem mert úgy jó, ahogy az van. Mondhatnád, hogy akkor miért nem szeletelve sütöm a padlizsánt? Mert a családom így szereti, jöhet a válasz. És a fahéj? Az kell...

Ez a nagyon egyszerű és közismert olasz étel Szicíliából is származik, könnyen felismerhetőek a jellegzetes arab jegyek. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt a receptet a Hetedhét Íz recept játékomra készítettem. Hét alapanyagból kellett kiválasztanom minimum ötöt (Dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta) az étel megalkotásához. Végül csak a pestot hagytam el. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak