Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Magok » Címkék » Alapanyag » Magok » Fekete szezámmag

Fekete szezámmag

Gondolataim a recepthez: 

A padlizsánkrém nagyon finom.

Akár ha erdélyi módra paprikával avagy anélkül készíted el, akár törökösen joghurtosan vagy így közel-keleti módra tahinivel és majonézzel (zsidó) vagy anélkül (arab). Kitűnő reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még egy könnyed vacsora is kerekedhet belőle. Vendégeid sem fognak tiltakozni, ha egy partin előételnek ezt tálalod mártogatósnak. Az már különlegesebb megoldás, mint egyféle pestoként használva tésztához keverve szolgálod fel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Kép: 

Elintézhetném annyival, hogy olyan, mint a közismert fehér szezámmag, csak fekete, de azért ez nem teljesen igaz. A fehér attól fehér, hogy megszabadították a külső héjától, míg a fekete azért fekete, mert a külső héjat rajtahagyták.

Amíg a szezámmag fehér variánsa világhódító maggá vált, addig a fekete szezámmag jószerivel inkább csak a Távol-Keleten használt és ismert széles körben, így Magyarországon ritkaságnak számít.

Szezám tárulj!