Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Ciderbe zárt körte
Gondolataim a recepthez: 

A cider sokoldalúbb alapanyag annál, minthogy csak pároláshoz használjuk. Kitűnő zselét is lehet belőle készíteni, amibe olyan gyümölcsöt zársz, amit éppen csak szeretnél. Ha éppen van otthon körte cidered (perry), akkor legstílusosabb megoldás, hogy körte legyen a kiválasztott gyümölcsöd erre a célra.

Készítsd el előző nap...

Ha kíváncsi vagy a többi, cider felhasználásával készült receptemre is, kattints ide: Somersby receptek

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

1 db
Körte (negyedelve és kimagozva)
500 ml
körte cider (Somersby)
2 ek
Méz
1 db
gyömbér gumó (meghámozva és lereszelve)
1 db
Citrom (reszelt héja)
1⁄2 db
Citrom (kicsavart leve)
2 ek
Lágy sötétbarna cukor (vagy nádcukor)
1 db
Fahéj rúd
4 db
Szegfűszeg
4 tk
agaragar por (helyettesítheted 20 g zselatinnal is)
15 dkg
Gorgonzola sajt (a tálaláshoz)
1 db
Jalapeno paprika (felszeletelve a tálaláshoz)
  kis
Chili szósz (a tálaláshoz)
1 ág
menta (levelei a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy kis lábosban forrald fel a cidert a fűszerekkel és a mézzel, majd 10 percen keresztül főzzed.
  3. Rakd bele a körtéket, enyhe lángon főzzed két percig, majd emeld ki a körtéket.
  4. Szűrd le a folyadékot, keverd bele csomómentesen az agar agar port, majd lassú tűzön főzd öt percig.
  5. Helyezd el a körtéket valamilyen elég nagy, kiolajozott formába, majd öntsd fel a folyadékkal. Hagyd kihűlni, majd tedd be éjszakára a hűtőbe.
Ötletek a tálaláshoz: 

A kész ételt sokféleképpen használhatod fel. Felszeletelve (nagyon jól mutat így) használhatod akár köretként is húsételekhez, vagy önállóállóan előételnek.

Előételként használva sajttal együtt tálald, úgy akár egy nagyon könnyed vacsorának is megteszi. Vágj a sajtból kb. fél centiméteres lapot, amit szabjál akkorára, mint a zseléhez használt forma. Lazíts fel a formában a zselét, hogy kiborítható legyen. Ha ezzel megvagy, akkor helyezd a sajtlapot óvatosan a forma aljára, majd együtt fordítsd át egy tálra. Ha ügyes vagy, akkor épségben, némi ütögetés hatására kijön a formából. Szabd teljesen méretre a sajtot, mintha a a sajt a zselé talpa lenne. Tedd a tálra a felkarikázott paprikát és pöttyints rá chiliszószt. A zselét díszítheted mentalevélkékkel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?