Jelenlegi hely

Címlap » Recept csoportok » Carlsberg receptek » cider » Somersby » Címkék » Recept csoportok » Carlsberg receptek » cider » Somersby » Somersby receptek

Somersby receptek

Hogy lehet-e ciderrel főzni? Az nem kérdés! Bárhol alkalmazhatod, ahol folyadékra szükség van, mondjuk borra vagy sörre, de a cider gyümölcsös íze összhangban marad az étellel. Én legszívesebben Somersby cidert használok, akár az almásat, a körtéset és a tőzegáfonyásat (cranberry) is .

Lefelé görgetve találod GOCK ciderrel készített receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.

Ha többet szeretnél tudni a ciderről, mint italról, kattints ide: Cider

Gondolataim a recepthez: 

Ez a pörkölt recept nem fog rendet teremteni a lelkesen egymással vitatkozók között, hogy mi kell bele és mi nem. A magyar pörkölt viszonylag kevés teret enged a variációknak, úgy, hogy pörkölt is maradjon, így GOCK vaddisznó pörköltje nem az "Igazi" pörkölt, néhány eleme a saját ízlésem követi, nem pedig a szigorú előírásokat, ugyanakkor ezek az eltérések elég aprók ahhoz, hogy pörkölt maradjon.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Kompótot főzni mindenki tud, nem igaz? Körtéből is. Azonban érdemes a megszokott kompót receptünk helyett kipróbálni egy újabbat, mondjuk egy olyat, ami más megvilágításba helyezi a kompót fogalmát.

Mondjuk ciderrel...

Mondjuk Somersby ciderrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:  

Ismerkedj meg a ciderrel itt: Cider

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Áfonyás, azaz pontosabban tőzegáfonyás. Ami a szakszerű magyar elnevezése ennek a csodás "ping-pong labda" bogyónak, de azért a többség Cranberry néven ismeri. A Cranberry szezon közepén kár lenne kihagyni ezt a receptet, mert a kacsának jól áll a Cranberry.

Akár a karácsonyi asztalodra is felkerülhet, hiszen igényes, különleges és nagyon finom! 

Hasznos linkjeim a recepthez:  

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A cider sokoldalúbb alapanyag annál, minthogy csak pároláshoz használjuk. Kitűnő zselét is lehet belőle készíteni, amibe olyan gyümölcsöt zársz, amit éppen csak szeretnél. Ha éppen van otthon körte cidered (perry), akkor legstílusosabb megoldás, hogy körte legyen a kiválasztott gyümölcsöd erre a célra.

Készítsd el előző nap...

Ha kíváncsi vagy a többi, cider felhasználásával készült receptemre is, kattints ide: Somersby receptek

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Kép: 

Ahol a 66-os út véget ér…

Gondolataim a recepthez: 

Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából. A kuszkuszt annyira szeretem, hogy mindig újra feltöltöm belőle a készleteket.

Külön öröm, ha kedvenc alapanyagaim találkoznak, mert a cider is ezek közé tartozik. 

Nagyon ízletes, gyümölcsös, könnyen elkészíthető étel. A "fügevirág " nélkül is...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Egy klasszikus zsidó recept még tovább almásítva fél üveg alma ciderrel. 

Egyszerű, szép és finom... 

Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ex-feleségem zsidó származású volt. Tőle, a családjától és később amerikai zsidó származású barátaimtól leshettem el néhányat az izgalmas zsidó konyha remekei közül.

Ebben a receptben a köret a legérdekesebb. Tíz perc alatt nem készül el, sőt... De miért is kellene minden ételnek 10 perc alatt az asztalra kerülnie? Egy ünnepinek szánt hétvégén érdemes az időt, na meg azt a két üveg cidert rászánni, amit ebbe az ételbe locsoltam.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Van egy rokonom, aki szokott nekem bárány vagy éppen birkahúst hozni, amit a szomszédságában vágnak. Hozza, mert tudja, hogy szeretem. Hozza, mert ő azt mondja, semmi pénzért nem enné meg. Mint ahogy sokan mások is vélekednek, mert a birka "büdös". 

Igen, kissé kellemetlen faggyú szaga és íze van, ha... Hacsak le nem szedik róla teljesen a faggyút felhasználás előtt. Ezt hallva meg azok hördülnek fel, akik pont ezt a faggyú ízt szeretik a birkában...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 szavazat)

Oldalak