A rakott ételek nemcsak a családom, de nagyon sokak kedvence is. Meglehetősen szerteágazóak a lehetőségek a receceptek terén még akkor is, ha a cukkinire szűkítjük az egyik alapanyagot. Rakott cukkinit is lehet megszámolhatatlan módon elkészíteni és pont ez a változatosság ennek az ételnek az egyik fő erénye. A most következő recept csak egy lehetőség a sok közül, mégpedig az a lehetőség, ahogy GOCK készíti.
Sok ételt érdemes különbözőképpen elkészíteni attól függően, hogy az év melyik időszakát éljük. Ebben a receptben azt olvashatod, ahogy GOCK a rakott cukkinit nyáron készíti. Ha bármelyik másik évszakban szeretnéd elkészíteni, kattints ide:
Bármelyik étel akkor a legfinomabb, ha friss alapanyagockból készíted el, a legfrissebb pedig az alanyag, ha a kertedből szerzed be. Mivel a konyhakert, a veteményes nem szupermarket, itt a "polcon" csak az található, ami éppen terem, ami éppen betakaríthatóvá válik. Ennek a receptnek a leírása úgy is kezdődhetne: Sétálj ki a konyhakertedbe, keress a nagyranőtt levelek között két szép cukkinit és szakajts hozzá négy-öt pirosra érett paradicsomot, mérettől függően...
A cukkini nem mondhatni túlságosan karakteres ízű zöldségnek. Ezért rakva akkor szeretjük igazán, ha paradicsommal és sok sajttal párosítjuk. Készítheted természetesen darált hússal is ezt az ételt, de sokkal jobban szeretjük, ha reszelt (morzsolt) csirkemell kerül bele. A húst csípős tyúkhúsleves kockából készített alaplében főztem meg.
A reszelt sajtkoktél karakteres ízű sajtokból állt össze. Talán ezt az egyedi ízt nem érdemes trappista sajtra szűkíteni, így a finom...
A rakott étel elkészítése általában igényel némi időt, fáradságot, azonban az eredmény mindig megéri. Ha van gőzpárolód, jelentősen egyszerűsíti és lerövidíti az időt, ami az elkészítéshez szükséges.
Hasznos linkjeim a recepthez:
A pihentett rakott cukkiniből vágjál kedvedre való méretű kockákat, emeld át a tányérra, majd a tetejét megszórhatod friss, vágott petrezselyem zölddel.