Jelenlegi hely

Címlap » Paella » Technikák » párolás » Címkék » Paella » Technikák » párolás » gőzpároló

gőzpároló

Lefelé görgetve találod GOCK receptjeit, melyek elkészítése során gőzpárolót használtam. A készüléket egy nagynevű cég receptversenyének fődíjaként nyertem, azóta a használata mindennapossá vált a konyhámban.

Nagyon régóta nincsen mikrohullámú sütőm. Az ételek visszamelegítésére, fagyasztott alapanyagok kiolvasztására most már csak a gőzpárolót használom. Hasznos eszköz befőzéskor és más alkalmakkor, ha a steril körülmények előállítása elengedhetetlen. A gőzpárolóm legfontosabb alkalmazási területe, magától értetődően, a párolás. Amikor csak lehet, az alapanyagokat, ételeket ebben párolom, mert vitamin és ásványi anyag tartalmuk a gőzpárolóban kisebb mértékben csökken, ezzel együtt a párolt anyagoknak az íze is sokkal intenzívebb lesz.

Egy ilyen készülék ára igencsak magas, a beépíthető sütőkével azonos árfekvésű, ugyanakkor ha éppen felújítod a konyhádat vagy éppen elromlott a mikrohullámú sütőd, feltétlenül fontold meg egy gőzpároló beszerzését.

Gondolataim a recepthez: 

Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.

A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is. 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Reszelt hús recept

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A rakott ételek nemcsak a családom, de nagyon sokak kedvence is. Meglehetősen szerteágazóak a lehetőségek a receceptek terén még akkor is, ha a cukkinire szűkítjük az egyik alapanyagot. Rakott cukkinit is lehet megszámolhatatlan módon elkészíteni és pont ez a változatosság ennek az ételnek az egyik fő erénye. A most következő recept csak egy lehetőség a sok közül, mégpedig az a lehetőség, ahogy GOCK készíti.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.

Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Azaz Bácskai rizseshús kínai módra...

A magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Régebben jártam sokfelé szerte a világban. Akár mint túrista, akár üzleti úton. Akárhol is jártam, mindig igyekeztem a helyi gasztronómia legalább egy kis darabkáját megismerni. Már nem járom a világot, hacsak...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Sajtos sült makarónit mindenki tud készíteni, talán mindenki készített is már.

Úgy gondoltam mégsem árt, ha itt van egy újabb recept a sok közül, amelyik igazából nem rejteget semmi nagy meglepetést, de még kicsit se. Ugyanis az ilyen "mindenki ismeri" receptekre azért van szükség, hogy az arányok a helyükön legyenek. Olyan mint egy puska a suliban.

Kezelheted egyfajta lego receptként GOCK sajtos sült makaróniját. Ez a recept gazdag, sokminden benne van. Mondhatni minden, ami elfér benne, de nem feltétlenül szükséges, kezdj hát vele legózni!

Ami biztosan kell bele:

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Szívesen készítek lekvárokat a kertemben termett gyümölcsökből. A húsos som bokraim a telepítés óta jócskán megnőttek és évről-évre bőséges termést hoznak. A feketeribizli bokrok szomszédságában ezek sem kapnad több törődést a gazoláson és némi metszegetésen kívül (én legalább is nem teszek veük semmit). Permetezni sem szoktam, így biztosan tudom, hogy a termésem vegyszermentes és egészséges. Egy ideje automata öntözéssel kényeztetetem őket, amit meg is hálálnak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Akárcsak az élet más területein, szeretem a kettősséget az ételekben is. Kötöttség és szabadság. Hagyomány tisztelet és rendhagyó tiszteletlenség. Ha politizálnék, akkor a politika nyelvén ezt így hívnám: konzervatív liberalizmus.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)

Oldalak