Lefelé görgetve találod GOCK receptjeit, melyek elkészítése során gőzpárolót használtam. A készüléket egy nagynevű cég receptversenyének fődíjaként nyertem, azóta a használata mindennapossá vált a konyhámban.
Nagyon régóta nincsen mikrohullámú sütőm. Az ételek visszamelegítésére, fagyasztott alapanyagok kiolvasztására most már csak a gőzpárolót használom. Hasznos eszköz befőzéskor és más alkalmakkor, ha a steril körülmények előállítása elengedhetetlen. A gőzpárolóm legfontosabb alkalmazási területe, magától értetődően, a párolás. Amikor csak lehet, az alapanyagokat, ételeket ebben párolom, mert vitamin és ásványi anyag tartalmuk a gőzpárolóban kisebb mértékben csökken, ezzel együtt a párolt anyagoknak az íze is sokkal intenzívebb lesz.
Egy ilyen készülék ára igencsak magas, a beépíthető sütőkével azonos árfekvésű, ugyanakkor ha éppen felújítod a konyhádat vagy éppen elromlott a mikrohullámú sütőd, feltétlenül fontold meg egy gőzpároló beszerzését.