Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Chile Pasilla

Chile Pasilla

Gondolataim a recepthez: 

Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.

A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is. 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Reszelt hús recept

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Kép: 

Nem egyedülálló, sőt általános Mexikóban, hogy másként nevezzék ugyanannak a paprikának a friss és a szárított formáját. Frissen ezt a paprikát még Chilaca Chile névvel illetik, majd ha megszárítják, lesz belőle Pasilla. Neve azt jelenti: „kicsi mazsola” nem véletlenül, hiszen ugyanolyan aszott, ráncos és édekés ízű, mint a mazsola. Hosszúkás, vékony alkatú, mérete hosszában meghaladja a 10 cm-t, ellenben nem szélesebb, mint 4 cm. Azaz szemben a „dagadt” Ancho paprikával, a Pasilla „karcsú”.

Gondolataim a recepthez: 

Számtalan verziója létezik ennek a tradicionális mexikói levesnek. Mától már eggyel több...

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)