Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Chile Pasilla

Chile Pasilla

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Se nem Tavce Gravce ( pedig milyen dallamosan hangzik), se nem Piedone hirhedt, bár soha meg nem ismert hagymás babja. Talán a kettő között. Vagy még ott sem.

Az egyiket Délvidéken ettem, a másikat meg sokat láttam a filmvásznon, ezt a harmadikat pedig elkészítettem. Balkáni recept alapján japán babból, mexikói paprikákkal. 

Mindenből a legjobbat!

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (15 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.

A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is. 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Reszelt hús recept

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Kép: 

Nem egyedülálló, sőt általános Mexikóban, hogy másként nevezzék ugyanannak a paprikának a friss és a szárított formáját. Frissen ezt a paprikát még Chilaca Chile névvel illetik, majd ha megszárítják, lesz belőle Pasilla. Neve azt jelenti: „kicsi mazsola” nem véletlenül, hiszen ugyanolyan aszott, ráncos és édekés ízű, mint a mazsola. Hosszúkás, vékony alkatú, mérete hosszában meghaladja a 10 cm-t, ellenben nem szélesebb, mint 4 cm. Azaz szemben a „dagadt” Ancho paprikával, a Pasilla „karcsú”.

Gondolataim a recepthez: 

Számtalan verziója létezik ennek a tradicionális mexikói levesnek. Mától már eggyel több...

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?