Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Babok » Címkék » Alapanyag » Babok » Adzuki bab

Adzuki bab

Kép: 

Akár hallottál már erről az apróságról, akár nem, elég a nevét hallani ahhoz, hogy tudjad, ez a babfajta ázsiai eredetű. Pontos származási helye nem ismert, valószínűleg Kína vagy Japán. A sok-sok évszázados múltra visszatekintő rendkívül egészséges adzuki vagy másnéven aduki bab (Vigna angularis) valóban aprócska, mérete nem nagyobb 6-8 mm-nél. Kerekded formájú, színe vöröses, jellegzetes ki fehér csíkkal díszített. Íze jellegzetesen édeskés.

Miért egészséges az adzuki bab?

Gondolataim a recepthez: 

A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.

Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.

Az úgy volt, hogy: 

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hüvelyesek általában, de az Adzuki bab még társai közül is kiemelkedően egészséges alapanyag. Magas a fehérjetartalma, amely nagyon hasonlít az állati eredetű fehérjék összetételéhez, így kitűnő húspótló. Magas rosttartalma számos jótékony hatással bír, így segíti a vérnyomás normalizálását, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódásuk miatt mérséklik a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozást, ez által enyhítik a cukorbetegek panaszait is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 votes)
hány csillagot kapott?