Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Babok » Címkék » Alapanyag » Babok » Adzuki bab

Adzuki bab

Kép: 

Akár hallottál már erről az apróságról, akár nem, elég a nevét hallani ahhoz, hogy tudjad, ez a babfajta ázsiai eredetű. Pontos származási helye nem ismert, valószínűleg Kína vagy Japán. A sok-sok évszázados múltra visszatekintő rendkívül egészséges adzuki vagy másnéven aduki bab (Vigna angularis) valóban aprócska, mérete nem nagyobb 6-8 mm-nél. Kerekded formájú, színe vöröses, jellegzetes ki fehér csíkkal díszített. Íze jellegzetesen édeskés.

Miért egészséges az adzuki bab?

Gondolataim a recepthez: 

A hüvelyesek általában, de az Adzuki bab még társai közül is kiemelkedően egészséges alapanyag. Magas a fehérjetartalma, amely nagyon hasonlít az állati eredetű fehérjék összetételéhez, így kitűnő húspótló. Magas rosttartalma számos jótékony hatással bír, így segíti a vérnyomás normalizálását, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódásuk miatt mérséklik a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozást, ez által enyhítik a cukorbetegek panaszait is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 szavazat)