(avagy ahogy talán még Sanyi is megenné...)
Legyen akármelyik gyermekem születésnapi zsúrja, a Hawaii pizza elmaradhatatlan darabja az estének. Mert annyira szeretik. Ha már hawaii pizza, akkor legalább legyen jó, amennyire csak jó lehet: legyen benne ananász, de friss, nem konzervdobozból előszedett. Legyen alatta házilag készített pizza alapszósz, ne üvegből kiöntött. Legyen rajta minőségi sonka, dobd fel az ízét egy pancettával (vagy használj helyette jó minőségű húsos bacont) és tekerj az ízén egy kevés zöldhagymával.
Így talán még Sanyi is megenné?
A recept két pizzához elegendő alapanyagot tartalmaz. Használd hozzá a pizza tészta és pizza alapszósz receptjeimet :
1. Keverd össze a sajtokat.
2. Melegítsd elő a sütődet 240 fokra.
3. Az elősütött, paradicsomalappal megkent pizzára (a receptet a kapcsolódó tartalomban találod) szórjál egy keveset a sajtból.
4. Először a pancettát oszd el a pizza felületén.
5. Folytasd az újhagymával.
6. A sonka és az ananász felhelyezésével zárd a sort.
7. Borítsd be a pizzát a maradék sajtkeverékkel.
8. Ecseteld körbe a pizza karimáját olivaolajjal és süsd készre.
Szeletelve tálald.