Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Improvizáció görögösen

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Mi más nevet adhatnék egy receptnek, ami éppen abban a pillanatban született, ahogy benéztem a hűtőszekrénybe? És készítettem abból, ami éppen volt benne. Ahogy eleink tették annak idején?

Hogy ettől vesztene a recept az értékéből? Ha jól sikerült, akkor aligha...

Hasznos linkjeim a recepthez:

További útmutató, hogyan készítsd a reszelt csirkét (darált csirke helyett): Reszelt csirkemell recept

Ismerkedj a receptben használt tésztafajtával: Fusilli

Vagy válassz hozzá más, kedvedre való tésztafajtát innen: Olasz tészták térképe 

Információk, érdekességek a receptben használt alapanyagokról: 

BazsalikomKaliforniai paprika

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

40 dkg
fusilli tészta (avagy más rövid tészta)
20 dkg
csirkemell filé
1 db
Kaliforniai paprika (piros, csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
20 db
Olajbogyó (szeletelve)
10 db
kapribogyó (apróra vágva)
4 dl
Fehérbor (száraz)
1 doboz
Paradicsom konzerv
1 doboz
Sűrített paradicsom
10 dkg
Feta sajt
2 ág
orego (levélkéi apróra vágva)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
  kis
Bazsalikom levél (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Sózzad és borsozzad a csirkemell filéket, majd 3 dl borban főzd meg. Hagyd kézmelegre hűlni, majd nagylyukú reszelőn reszeld le.
  3. Kevés olívaolajon pirítsd meg a paprikát, szedd ki, tedd félre.
  4.  Ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.
  5. Tedd vissza a paprikát, öntsd fel 1 dl fehérborral, hagyd hogy a folyadék szintje a felére apadjon.
  6. Add hozzá a paradicsomkonzerveket, az olaj és kapribogyót, az oregano-t, sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Párold szósz sűrűségűvé.
  7. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
  8. Szűrd le, forgasd össze egy kevés olívaolajjal.
  9. Ha kész a szósz, keverd hozzá a reszelt csirkemellet, párold tovább ött percig.
  10. Zárd el a tüzet alatta és morzsold bele a feta sajtot.
  11. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra. Merj rá egy keveset a paradicsomos csirkemell raguból, majd szórd meg egy kevés frissen reszelt parmezán sajttal. Díszítheted bazsalikom levéllel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?