Sokan ódzkodnak a távol-keleti ételektől az azokban felhasznált különleges alapanyagok és az idegen ízek miatt. Ebben a receptben azonban semmi különleges alapanyag nem szerepel, így nem kell félni attól, hogy a megkezdett, drágán vásárolt alapanyagok később a tárolási idő alatt megromlanak.
A recept elkészítése semmi különösebb főzőtudást sem igényel, bárki gyorsan és egyszerűen elkészítheti. Ízei nem harsányak, kítűnő lehetőség bárki számára, hogy a távol-keleti ízekkel megbarátkozzon. Wok hiányában elkészíthető mély, tapadásmentes serpenyőben is, ugyanakkor azért a legtökéletesebb ízeket és állagot hagyományos, öntöttvas wok használatával érhetjük el. A wok technika egészséges, hiszen nagy hőfokon a zöldségeket csak kívülről pirítjuk meg, állandó mozgás mellett, így a zöldségek vitamin tartalmából a főzés során kevesebbet veszítenek. Fontos, hogy pirításkor a wok teljes felületét használva, minden éppen pirított alapanyag érintkezzen a wok felületével. Ezért ha nagyobb adagot készítesz, akkor azt érdemes több lépcsőben, kisebb adagonként elkészíteni és a végén összeforgatni.
A kínai ötfűszer keverék receptjét itt találod ( Kínai ötfűszer recept ) vagy megvásárolhatod a kedvenc üzletedben.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Tudnivalók, információk a receptben használt alapanyagokról:
Hangulatos, ha az étkezőasztalon mindenki szed magának a wokból és a párolt rizsből.