Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Kecskesajtosan gombás tészta

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Sokszor mondják, hogy olyan finomakat főzök, de... Túl sok vagy túl extra alapanyagokat használok.

Erre a receptre csak a finom igaz, a bonyolultság vagy az extra alapanyagok nem.

Végtelenül egyszerű, gyors és bárki elkészítheti szinte annyi idő alatt, amíg a tészta megfő. 

Pedig finom...

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

40 dkg
Gemelli tészta (vagy válassz valami hasonlót helyette)
10 dkg
Kecskesajt (lágy, vörösborsos ízesítéssel)
20 db
barna csiperke gomba (kisfejű, tönkje rajta hagyva, megtisztítva és negyedelve)
1 db
Kaliforniai paprika (kimagozva, vékony csíkokra vágva. Én éppen sárgát használtam hozzá, de jól mutat pirossal is.)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
50 ml
Fehérbor (száraz)
3 marék
Rukkola (megmosva, lecsepegtetve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 mk
borsikafű
  kis
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a csíkokra vágott paprikát. Szedd ki, tedd félre.
  4. Ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd tedd hozzá a gombát és pirítsd tovább 3 percig.
  5. Tedd vissza bele a paprikát, majd sózzad, borsozzad ízlés szerint, fűszerezd a borsikafűvel.
  6. Öntsd fel a borral és hagyd hogy a folyadék zöme elpárologjon.
  7. A kifőtt tésztát szűrd le és azon melegében egy kevés olívaolajjal együtt keverd hozzá a sajtot, hogy a tészta melege felolvassza.
  8. Keverd hozzá a rukkolát is.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a bekevert tésztából és helyezz a tetejére egy kevés gombás-paprikás keveréket.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?