Jelenlegi hely

Címlap » Recept csoportok » Címkék » Recept csoportok » Gomba receptek

Gomba receptek

Lefelé görgetve találod GOCK gombákkal készített ételeinek receptjét, azok feltöltésének sorrendjében.

Gombafajtánként is kereshetsz a receptek között, kattints a kiválasztott gombafajta nevére:

 

 

Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Egy egyébként egészséges étkezésre törekvő családban sokszor gondot okozhat, ha néhány tagja enne húst, míg más családtagok pedig inkább nem. Már lejátszották azt a kompromisszum kereső menetet, hogy vagy a húsevők szokjanak le a szokásukról vagy a húst nemevők szokjanak vissza rá. Sem az egyik, sem a másik út nem bizonyult járhatónak. Marad a mindkét felet kielégítő duplikáló megoldás. ami viszont megnehezíti annak az életét, aki a vacsorát készíti. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Olykor rájön, hogy sorozatban gyártom a recepteket egy-egy kiválasztott alapanyaggal, addig, amíg rá nem unok, avagy kifogyok az ötletekből. Az Ördögszekér laskagomba annyira finom és egészséges, hogy kellőképpen hosszan játszadozhatok vele. Kifulladásig...

Ez a recept visszakanyarodik az ázsiai gyökerekhez és a gomba a kedvenc helyére, a wokba került, mégpedig kacsamell és egyéb más alapanyag társaságában.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ez a pörkölt recept nem fog rendet teremteni a lelkesen egymással vitatkozók között, hogy mi kell bele és mi nem. A magyar pörkölt viszonylag kevés teret enged a variációknak, úgy, hogy pörkölt is maradjon, így GOCK vaddisznó pörköltje nem az "Igazi" pörkölt, néhány eleme a saját ízlésem követi, nem pedig a szigorú előírásokat, ugyanakkor ezek az eltérések elég aprók ahhoz, hogy pörkölt maradjon.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A zöldbab sokoldalúan használható alapanyag, ami igen nagy előny, ha nagy mennyiségben terem a konyhakertedben. Viheti egy ételben a prímet, de akár másodhegűsként is kiválóan muzsikál, mint ebben az egyébként töményen rókakagombás receptben. Kis gyakorlattal gyorsan elkészíthető vegetáriánus ételt tehetsz akár az ünnepi asztalra is.

Ha tejtermékeket sem fogyasztasz, cseréld a tejszínt a kedvenc helyettesítő termékedre.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Zöldbab, ami legtöbbször sárga, de ezúttal lila. Nyersen. De zöld lesz, amint megfő. A termés számottevő, így az alternatív felhasználási lehetőségek is szem elé kerültek, így lett belőle ázsiai stir and fry technikával, wokban készült étel.

Nem csak az ázsiai ízek kedvelőinek érdemes kipróbálni!

  

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A Kacsanette recept annyit tesz, mint kacsamell Lasagnette tésztán, azaz olyan mint a Lazacnette receptem, csak a neve nem annyira találó.

Tipikusan hétvégi fogás lehet belőle, de egy ünnepi menüsor előételeként is megállhatja a helyét, hiszen nemes alapanyagokból épül fel, ugyanakkor azonban elkészíteni nem ördöngősség.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A hegyvidékek gasztronómiájához hozzátartoznak a gombák, így egy gombás recept sem maradhatott ki az alpesi receptgyűjteményből. A recept nagyon sok gombát tartalmaz, így igencsak meghatározója az étel minőségének, hogy milyen gombát használsz hozzá. Legalább két gombafélét használj hozzá, válassz az üzletek polcain vagy a piaci standokon éppen fellelhető fajták közül.

A recept nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi, könnyedebb vacsorához.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Oldalak