Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "óramutató"
 
Átlagos mérete: 16 mm hosszú és 6 mm széles
 
Származási hely: nem ismert
 
 
Amit a Lancette all'uovo tésztáról GOCK gondol:
 
"Tik-tak

Jár az óra tik-tak, körbe jár,

benne egy manócska, és kalapál.


Hogyha áll az óra, és nem jár,


alszik a manócska, és nem kalapál."


Ki ne ismerné ezt a kedves, interaktív gyermek mondókát? Dőlj csak hátra a foteledben, csukd be a szemed és látod már Édesanyád tik-takoló mutatóujját, hallod a hangját?

Az emlék megidézése stilszerű, hiszen Olaszországban ez a tésztafajta a gyerekek kedvence. Méreténél fogva nem is maradt más lehetősége, minthogy levesekben, elsősorban krémlevesekben merüljön el és emlékeztessen az idő múlására.

Nézd meg nagyobban itt: Canestrino rigate

 

A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen.