Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » parti receptek » Libamájkrém recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
12
Gondolataim a recepthez: 

A libamájkrém különleges étel: oly egyszerű elkészíteni, méghozzá jól elkészíteni, mégis nagy ritkán kerül az asztalra. Igen, az ára miatt. Drága.

Karácsony azonban jó alkalom arra, hogy ne (csak) az ajándékokra szánt összeg haladja meg a pénztárcánk átlagos lehetőségeinket, hanem azoknak az ételeknek az alapanyag szükséglete, amit az ünnep alkalmával az asztalra helyezünk. Kitűnő és egyben meghatározó előétel egy ünnepi menü elején. Szezonális alapanyag is egyben, ilyentájt minden tisztességes liba mája (akár tömik, akár nem) méretessé növekszik. Az ára meg csökken. Mikor kényeztesd a családod vagy éppen a barátaid egy parti alkalmával, ha nem ilyentájt?

Ez az ízesítés a kedvencem, kedvedre alakíthatod ugyan, de ha biztosra akarsz menni, maradsz ennél az összeállításnál.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Szeretnél többet megtudni a zsályáról? Kattints ide: Zsálya (Salvia officinalis)

Ha takarékoskodni szeretnél, akkor a csirke májából is készíthetsz hasonlót, ha nem is ugyanilyet (Mert a liba az liba, a csirke meg csirke...)Csirkemáj pástétom portóival

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

1 kg
hízott libamáj (darabokra vágva)
20 dkg
Vaj (megolvasztva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
50 ml
Tejszín
12 db
Zsálya levél (vékony csíkokra vágva)
3 db
boróka bogyó (összezúzva)
1 mk
őrölt szerecsendió virág
3 ek
Portói bor
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy evőkanálnyi vajon pirítsd üvegesre a hagymát a zsályával együtt.
  3. Add hozzá a darabolt májat és mindkét oldalán pirítsd meg.
  4. Add hozzá az összes többi alapanyagot, sózzad, borsozzad ízlésed szerint.
  5. Botmixerrel pürésítsd, majd sűrűszövésű szitán passzírozd át.
  6. Öntsd formákba (lezárhatod szorosan frissentartó fóliával vagy vékony olvasztott vaj réteggel) és zárd le, hogy ne barnuljon meg a felülete.
  7. Éjszakára tedd a hűtőszekrénybe. 
Ötletek a tálaláshoz: 

Hagyhatod a formákban, tálalás előtt díszítheted zsálya levekkel és néhány szem boróka bogyóval. Ezzel jelzed is vendégeidnek, hogy miképp ízesítetted a libamájkrémed.

Ki is boríthatod a formákból, ha gondolod és szeletelve tálalhatod.

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?