Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Desszertek » Torták » Sütemények » Egyéb desszert » Lordok körtéje recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Kompótot főzni mindenki tud, nem igaz? Körtéből is. Azonban érdemes a megszokott kompót receptünk helyett kipróbálni egy újabbat, mondjuk egy olyat, ami más megvilágításba helyezi a kompót fogalmát.

Mondjuk ciderrel...

Mondjuk Somersby ciderrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:  

Ismerkedj meg a ciderrel itt: Cider

Nézz meg más, ciderrel készült receptemet is: Somersby receptek

 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

2 db
Körte (félbevágva és kimagozva)
330 ml
Cider (azaz egy üveg Somersby körte cider)
2 db
Narancs (kicsavart leve)
1 ek
Méz
1 db
vanília rúd (félbevágva)
1 db
Csillagánizs
  kis
reszelt szerecsendió
2 dkg
Szeletelt mandula (a tálaláshoz)
  kis
joghurt (a tálaláshoz)
  kis
narancshéj forgács (a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A narancsokról a lé kicsavarása előtt vágj forgácsokat.
  3. Egy kisebb lábosba helyezz el minden alapanyagot (a tálaláshoz szántak kivételével), jól keverd össze.
  4. Fektesd bele a körtéket és párold fedő alatt, amíg puha nem lesz.
  5. Közben pirítsd meg a mandulát száraz serpenyőben.
  6. Szedd ki a körtéket és a levet főzd sűrű sziruppá. Szűrd le.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Vágd fel a körtéket szeletekre.
  2. Hempergesd meg őket a szirupban.
  3. Önts a szirupból a tányérra.
  4. Építsd vissza a körtéke a szeletekből a tányérokra.
  5. Szórd meg pirított mandulával és díszítsd narancshéj forgáccsal.
Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?