Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Lumaconi sült paprika szósszal recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon egyszerű, kevés munkával ízletes vegetáriánus ételt tehetsz az asztalodra. 

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Lumaconi Rigate

Vagy válassz helyette más tésztafajtát innen: GOCK TÉSZTATÉRKÉPE

Érdekességek, információk a rozmaringról: Rozmaring

Érdekességek, információk a szárított paradicsomról: Szárított paradicsom

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

40 dkg
lumaconi tészta (vagy valami hasonló)
3 db
Kaliforniai paprika (piros)
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
16 db
Olajbogyó (fekete, karikára szeletelve)
1 doboz
Sűrített paradicsom (140g)
1 dl
Fehérbor (száraz)
12 dkg
mascarpone sajt
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
1⁄2 csokor
petrezselyem (levélkéi apróra vágva)
1 marék
bazsalikom (friss, csíkokra vágva)
  kis
Chili (morzsolt, ízlés szerint)
  kis
Só ( ízlés szerint)
  kis
Bors ( ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Süsd meg a sütőben (vagy a szabadon rácson grillezd) az egész paprikákat. Közben forgasd és addig süsd, míg a bőre egyenletesen felpúposodik és megfeketedik.
  3. Vedd ki a sütőből és hagyd kézmelegre hűlni.
  4. Majd szedd le a paprikák héját, magozd és csumázd ki és vágd háromfelé. Keresztirányban kb félcentis csíkokra szeleteld fel.
  5. Hevíts fel egy serpenyőben az olajat és dobd bele a szárított paradicsomot és a fokhagymát kb. 2 percig.
  6. Dobd hozzá a rozmaringot, keverd hozzá sűrített paradicsomot és keverd kb további két percig.
  7. Tedd hozzá a paprikacsíkokat, a bazsalikomot és az olajbogyót, majd öntsd fel a borral.
  8. Jól forrald össze, majd keverd bele a mascarponét is.
  9. Ízesítsd ízlésed szerint.
  10. Közben főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetettek szerint. Itt tudhatod meg, Hogyan főzz helyesen olasz tésztát?
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Tegyél egy kevés olivaolajban megforgatott tésztát a tálra.
  2. Középre halmozz a paprikás szószból.
  3. Szórj rá egy kevés reszelt sajtot.
  4. A tésztára szórj egy kevés vágott petrezselymet
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?