Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Nyári, gyömölcsös kuszkusz saláta recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a receptnek a gyökerei a zsidó konyhában keresendő, könnyed nyári vacsorának ajánlom. Ízlésed szerint variálhatod, válaszd hozzá a kedvenc lédús gyümölcsödet, kedvenc zöldségeidet. Használj nagyon minőségi olívaolajat hozzá (ha teheted), az ízén érződni fog a különbség. Garantált siker a családban, a barátok között, ha ezt készíted el nekik! A kuszkusz közel-keleti alapanyag, ez a fajta leginkább Izraelben gyakori. A saláta ízesítése, összeállítása követi a zsidó/arab konyha jellemzőit, de maga a recept nem autentikus, amit találtam a hűtőben elvet követve állítottam össze. A sáfrány, a gyömbér és a gyümölcs jelenléte adja meg a közel-keleti hangulatát, ennyire azért érdemes a kuszkuszhoz illeszteni a többi alapanyagot, de nem fog "megsértődni", ha te ezt másként gondolod!

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

20 dkg
izraeli kuszkusz
1 csomag
Sáfrány
2 l
víz
1 tk
3 db
Nektarin (éretten, kimagozva és kis kockákra vágva )
1 db
Kaliforniai paprika (piros, nagyon apróra vágva)
4 db
Zöldhagyma (nagyon apróra vágva)
1 db
Kígyó uborka (közepes, negyedelve és vékonyan szeletelve)
1 db
1 cm-es gyömbérgumó (meghámozva és nagyon apróra vágva)
1 db
Lime (reszelt héja és kicsavart leve )
8 db
Bazsalikom levél (vékony csíkokra vágva)
50 ml
olivaolaj (extra minőségű, szűz)
  kis
Só (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Forrald fel a vizet, majd zárd el alatta a tüzet. Tedd bele a sót a sáfrányt és a kuszkuszt, jól keverd össze. Hagyd ázni 10-15 percig, vagy amíg a kuszkusz elég puha nem lesz. Szűrd le és öblítsd le hideg víz alatt.
3. Egy keverőtálban jól keverd össze a kuszkuszt az összes többi alapanyaggal, ízesítsd ízlésed szerint és hűtőszekrényben hűtsd le.

Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedjed...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?