Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Levesek » Paszternák krémleves recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

Valamikor régen ettem egy paszternák krémlevest egy Főzőiskolában... Ez egy másmilyen lett, annak nyomán... Ritkán bírom ki, hogy egy ételt ne igazítsak a saját ízlésemhez...

Hívhatod pasztináknak is, egykoron nagyon elterjedt, ma már inkább ritka jelenség a piacokon és könnyű összetéveszteni a fehérrépával...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha kíváncsi vagy a többi cider felhasználásával készült receptemre, kattints ide: Somersby receptek

Szeretnél többet tudni a ciderről? Kattints ide: Cider

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
60 perc

Hozzávalók

50 dkg
paszternák (meghámozva és centis karikákra vágva)
2 db
Halványító zellerszár (centis darabokra vágva)
2 fej
Vöröshagyma (az egyik összevágva, a másik vékonyan szeletelve)
25 dkg
Burgonya (meghámozva, kockákra vágva)
25 dkg
zöld alma (Granny Smith fajtájú, meghámozva, kimagozva és kockákra vágva)
1 db
gyömbér gumó (2 cm-es, meghámozva és apróra vágva)
15 dl
Zöldség alaplé
5 dl
rizs ital
2 dl
Alma cider (Somersby)
10 dkg
Vaj
1⁄2 db
Citrom (kifacsart leve)
1 mk
őrölt kömény
  kis
őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint, frissen őrölve)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Tedd a pasztinákot és a zellerszárat a vaj felével együtt egy sütőtálba és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percen keresztül. Néha forgasd meg.
  3. Közben forrósítsd fel az alaplevet.
  4. Egy serpenyőben egy kevés vajon pirítsd üvegesre a hagymát a gyömbérrel együtt.
  5. Tedd hozzá az almát és a burgonyát és pirítsd tovább öt percig.
  6. Add hozzá a sült zöldséget és az őrölt köményt. Sózzad borsozzad ízlésed szerint, majd engedd fel a ciderrel. Hagyd hogy a felét elpárologja.
  7. Öntsd fel a zöldség alaplével és párold 20 percig vagy amíg a burgonya megpuhul.
  8. Botmixerrel pürésítsd, majd a rizsital adagolásával érd el a neked megfelelő folyékonyságot.
  9. Forrald vissza. Ízesítsd a szerecsendióval és a citromlével sózzad és borsozzad még ízlésed szerint, ha szükséges.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a leveses csészébe egy adagot, majd óvatosan (nehogy elmerüljön) helyezz a tetejére egy kevés karamellizált hagymát. Csepegtethetsz rá pár cseppet is a hagyma alatt maradt vajból.

Levesbetétként ajánlom hozzá: Kruton, azaz pirított kenyérkocka házilag

Recept értékelése: 
Average: 1 (1 vote)
hány csillagot kapott?