Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Rókagombás szivárvány tészta recept
Rókagombás szivárvány tészta recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A zöldbab sokoldalúan használható alapanyag, ami igen nagy előny, ha nagy mennyiségben terem a konyhakertedben. Viheti egy ételben a prímet, de akár másodhegűsként is kiválóan muzsikál, mint ebben az egyébként töményen rókakagombás receptben. Kis gyakorlattal gyorsan elkészíthető vegetáriánus ételt tehetsz akár az ünnepi asztalra is.

Ha tejtermékeket sem fogyasztasz, cseréld a tejszínt a kedvenc helyettesítő termékedre.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ha bizonytalan vagy olvasd el itt: Hogyan főzz helyesen tésztát?

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafélével itt: Tagliatelle arcobaleno

Vagy válassz helyette más szélesmetélt tésztafajtát innen: Metélt tészták

 

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

40 dkg
Szélesmetélt (Tagliatelle arcobaleno vagy más hasonló tészta)
30 dkg
Rókagomba (fele összemorzsolva, a másik fele hosszanti irányban szeletelve)
15 dkg
zöldbab (megtisztítva és 3 cm-es darabokra vágva)
4 db
Zöldhagyma (zöldjével együtt karikára vágva)
1 ek
Vaj
1 ág
borsikafű (levélkéi aprítva vagy 1 tk morzsolt, szárított)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva)
4 ek
Sherry (vagy száraz fehérbor)
2 dl
Tejszín
1 db
Citrom (reszelt héja és egy kevés kicsavart leve)
3 dkg
Dióbél (durvára vágva)
2 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (frissen őrölve, ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Párold meg a zöldbabot gőzpárolóban 100 Celsius fokon 8 perc alatt, avagy megteheted ezt forrásban lévő vízben is.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  4. Közben a vajon pirítsd meg a hagymát a gomba morzsolt felét és a reszelt citromhéjat.
  5. Add hozzá a borsikafüvet, majd öntsd fel a sherry felével és hagyd, hogy elpárologjon a folyadék.
  6. Öntsd fel a tejszínnel, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd párold pár percig, végül botmixerrel pürésítsd.
  7. A kifőtt tésztát szűrd le, majd keverd össze a gombaszósszal és tartsd melegen.
  8. Az olívaolajon pirítsd meg a zellerszárat és a szeletelt gombát. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  9. Forgasd hozzá a zöldbabot és pirítsd tovább két-három percig.
  10. Öntsd hozzá a maradék sherryt és párold, amíg a folyadék el nem apad.
  11. Zárd el a hőforrást és locsold meg egy kevés citromlével, ízlésed szerint.
  12. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj a tányérra a tésztából, készíts belőle fészket, majd ide szedj a zöldbabos-gombás raguból.
  2. Díszíheted egy kevés petrezselyemmel és cseresznye paradicsommal.
Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)