Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Reszelt marha szárított gombákkal recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik a húslevesben főtt marhahúst külön, tormával fogyasztani. Ebből a szokásból merítettem az ötletet ehhez a tejszínes tésztaszószhoz, melynek alapja a tormával főtt marhahús, sok-sok szárított gombával társítva.

A darált húsok alternatívája a reszelt hús, amit morzsolt húsnak is lehetne hívni. A technika lényege, hogy a kiválasztott húsfajtát valamilyen folyadékban megfőzve, majd nagylyukú reszelőn elmorzsolva kitűnő alapot lehet kapni húsos szószokhoz. Választhatsz bármilyen húst a technikához, ebben az esetben marhahúst használtam hozzá.

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
120 perc

Hozzávalók

40 dkg
Cavatelli tészta
20 dkg
marhacomb (kockákra vágva)
2 dl
Marhahúslé
1 fej
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
4 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 db
torma gyökér (5 cm-es, megtisztítva és lereszelve)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
8 dkg
Vargánya gomba (szárított, legalább egy órára meleg vízbe áztatva, majd vékonyan szeletelve)
8 dkg
Rókagomba (szárított, legalább egy órára meleg vízbe áztatva, majd apróra vágva)
8 db
Szárított paradicsom (olajban eltett, vékony csíkokra vágva)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
1 dl
Sherry (száraz)
1⁄2 csokor
petrezselyem (levelei apróra vágva)
2 dl
Tejszín
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Vaj
  kis
Olaj
  kis
Parmezán sajt (frissen reszelve a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Egy kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
  2. Tedd hozzá a fokhagymát, a reszelt tormát és a húst. Pirítsd barnára a húst minden oldalán.
  3. Öntsd fel a húslével, majd 1- 1 1/2 órán át lassú tűzön párold, amíg a hús szinte szét nem esik. Ha szükséges, közben pótold a levet.
  4. Halászd ki a húskockákat és tedd félre, amíg kézmelegre nem hűl, majd nagylyukú sajtreszelőn morzsold szét szálasra.
  5. A visszamaradt levet botmixerrel pürésítsd és szitán szűrd le.
  6. A tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint főzd meg, majd szűrd le és tartsd melegen.
  7. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés vajat És pirítsd üvegesre a maradék vöröshagymát
  8. Add hozzá a rozmaringot és keverd illatosra.
  9. Add hozzá a reszelt marhahúst és a szárított paradicsomot. Kevergesd további két-három percig.
  10. Add hozzá a leszűrt és apróra vágott gombákat, jól keverd össze.
  11. Öntsd fel a sherry-vel és főzd el a levét.
  12. Öntsd fel a reszelt marha visszamaradt levével és főzd kb. 6-7 percig.
  13. Öntsd fel a tejszín felével és lassú tűzön főzd sűrűre. Ha kell, adagolj még hozzá tejszínt.
  14. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet és jól forgasd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérokra egy-egy adag tésztát. Halmozz a tetejére a marhahúsos szószból, majd szórj rá frissen reszelt parmezán sajtot és díszítheted petrezselyem levelekkel.

Recept értékelése: 
Average: 4 (3 votes)
hány csillagot kapott?