Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Sodort tészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Különleges tészták » Sodort tészták » Cavatelli

Cavatelli

Jelentése: a cavare (kiváj) szóból ered
 
Származási hely: Puglia
 
Átlagos mérete: kb. 20 mm hosszú, 7 mm vastag
 
 
Amit a Cavatelli tésztáról GOCK gondol:
Ezt a tésztafajtát könnyen előállíthatod házilag is. A meggyúrt tésztát sodord ujjnyi vastagra, majd vágj belőle kis darabkákat. A kis darabkákat egy kés tompa felével húzd meg a nyújtódeszkán, amitől a tészta megpöndörödik és máris kész a kis kagylóforma tésztácska, amiről egy kicsi csónak avagy hot-dog zsemlécske is eszedbe juthat.
 
 
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik a húslevesben főtt marhahúst külön, tormával fogyasztani. Ebből a szokásból merítettem az ötletet ehhez a tejszínes tésztaszószhoz, melynek alapja a tormával főtt marhahús, sok-sok szárított gombával társítva.

Recept értékelése: 
Average: 4 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Bab és kolbász. Cseppet sem könnyed étel, azaz nagyon tápláló. A fava bab puhára főzve gesztenyésen édeskés, más babra nem emlékeztető íze miatt érdemes kipróbálni. Még akkor is, ha ezt a száraz babfajtát párolás után sajnos meg kell szabadítani a nem éppen élvezhető, vastag héjától.

Miért, a gesztenyét netán a héjával együtt fogyasztod?

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudj meg mindent a receptben használt alapvető alapanyagokról:

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (12 votes)
hány csillagot kapott?