Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Desszertek » Torták » Sajttorta láthatatlanul csokisan

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
12
Gondolataim a recepthez: 

A sajttortákról mindig egy még Amerikában, a Cheesecake Factory-nál eltöltött nap jut az eszembe...

Nem véletlen, hogy miután hazatértem (már jó régóta) csak gyártom, csak gyártom a sajttortákat. Van aki meglepődik ezen?

Ezt sajttortát nagyon szeretem, mert ha nem mondom el, hogy mivel készült, nem látni rajta... Hogy csokis... Hogy fehér csokis...

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
110 perc

Hozzávalók

35 dkg
darált keksz
20 dkg
Vaj (megolvasztva)
50 dkg
krém sajt (natúr Philadelphia sajtot használtam hozzá)
30 dkg
Tejföl
10 dkg
Nádcukor
20 dkg
fehér csokoládé (apróra vágva)
2 db
Tojás
1 db
Narancs (reszelt héja)
1 tk
Fahéj
8 db
rebarbara (meghámozva és kb 3 cm-es darabokra vágva)
3 db
Narancs (kicsavart leve)
20 dkg
eper (negyedelve)
15 dkg
Nádcukor
1 db
vanília rúd (kettévágva)
1 db
gyömbér gumó (2 cm-es, julienne-re vágva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalók alatt megadtam.
  2. Keverd a kekszporhoz a fahéjat, majd öntsd rá az olvasztott vajat és jól keverd össze.
  3. Tapaszd ki a sütőformádat a vajas keksszel, ne csak alul, hanem oldalt is.
  4. Igyekezz legalább nagyjából egyenletesen elosztani az anyagot a felületen.
  5. Döngöld le valamilyen erre alkalmas tárggyal, ugyanezt tedd a forma oldalára tapasztott keksszel is.
  6. Tedd a hűtőbe, amíg a többi művelettel foglalatoskodsz.
  7. Tedd keverőtálba a krémsajtot, a cukrot és géppel jól kevertesd össze.
  8. Add hozzá a tojásokat egyenként folyamatos keverés mellett, majd ugyanezt tedd a tejföllel és a narancs héjjal is.
  9. Végül a csokoládé darabkákat már kézzel keverd bele.
  10. Vedd ki a formát a hűtőből és a krémsajtos keveréket öntsd bele, egyenletesen oszd el.
  11. Százhatvan fokra előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül, vagy amíg a torta közepe is összeáll.
  12. Hűtsd ki, vedd ki a formából, majd legjobb ha éjszakára beteszed a hűtőbe, hogy jól kihűljön és összeálljon.
  13. Másnap egy hőálló tálba helyezd el a rebarbarát, öntsd fel a narancslével, tedd bele a vaníliát, a gyömbért és szórd bele a cukrot is.
  14. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig (vagy amíg a rebarbara puha nem lesz.
  15. Vedd ki a folyadékból a rebarbarát, a vanília rudat dobd ki.
  16. Közepes láng fellett főzd sziruposra. Nagyjából félidőben tedd hozzá az epret is. Legvégén a félretett rebarbaráról se feledkezz meg!
  17. A lehűlt torta szélét vágd egyenletesebbre, majd tötsd meg az epres/rebarbarás sziruppal, oszd el rajta egyenletesen.
Ötletek a tálaláshoz: 

Ahogy a tortát szokás...:-) Feldobhatod a tortás tányért egy kis virággal akár...

Recept értékelése: 
Average: 4.8 (8 votes)
hány csillagot kapott?