Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Itt találhatod azokat a GOCK recepteket, melyeket javarészt még az Egyesült Államokban tanult és szorosan köthetőek az amerikai konyhához.
Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.
A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is.
Édesanyám igazán kiválóan készíti a hagyományos, habart fejtett bablevest. A friss fejtett babnak emlékeimre épült hagyománya lett (gyerekkorom nyarainak nélkülözhetetlen eleme volt a heti egy alkalmas babfejtegetés), sokszor el is készítem az ő receptje szerint. Az ő receptje a mindenki által ismert és kedvelt recept. Mit is tudnék én hozzátenni egy ilyen recepthez, amit nyáridőben én is gyakran készítek?
Sajtos sült makarónit mindenki tud készíteni, talán mindenki készített is már.
Úgy gondoltam mégsem árt, ha itt van egy újabb recept a sok közül, amelyik igazából nem rejteget semmi nagy meglepetést, de még kicsit se. Ugyanis az ilyen "mindenki ismeri" receptekre azért van szükség, hogy az arányok a helyükön legyenek. Olyan mint egy puska a suliban.
A Rakott krumpli rendkívül népszerű, közismert, egyszerű, de leginkább nagyon finom étel. Még Amerikában tanultam ezt a variációját, ami alapanyagaiban alig különbözik a Magyarországon megszokottól, mégis valahogy más. Azaz teljesen más. Jó példája annak, hogy ugyanazt az ételt, ugyanazon alapanyok felhasználásával, de más szemlélettel elkészítve mennyire más lesz a végeredmény.
Nehéz azt mondani, hogy jobb vagy rosszabb. Csak más.
Torták, sütik viszonylag ritkán kerülnek ki a kezem közül, főleg a kezünk közül, hiszen ezt a tortasütit FiamFiam-al együtt készítettük. Anya meglepődött, arra nem számított, hogy névnapjára is kap tortasütit, főleg olyat, azaz ilyet nem.
A gutaütés kerülget, amikor gyermekeim vendégségbe mennek és a házigazda nagymennyiségű mikrohullámú sütőben készített zacskós popcorn-nal kínálja az apró vendégsereget.
Ennek a chili variációnak a fűszerezése jelentősen különbözik a tex-mex chili fajtáktól. Ahhoz képest, amit meg Magyarországon rögzült a chilivel kapcsolatban, meg főleg. Korábban pár évet Amerikában élve több chili ételt is volt szerencsém kóstolgatni. Részben emlékezetből, részben háttér receptek segítségével igyekszem felidézni és megörökíteni ezeket.
Ki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, de kellemes ízű tésztasalátákat? Én igen.
Ezt a receptet még a kezdetekben készítettem, de szívesen közzéteszem, mégha a fotó nem is a megszokott Anide minőség. Nem hát, hiszen én fotóztam ezt még anno...
Hawaii-on ugyan nem találkoztam ilyesmivel, de hát mégis ez a neve. Én így készítem...