A Tempura tradícionális japán ételfajta/konyhatechnikai eljárás, de ehhez hasonló megoldás Európában (pl. Spanyolország) is ismert. Hagyományosan halat, rákokat és/vagy zöldségeket egy palacsintatészta szerű anyaggal bevonnak, majd olajban kisütik. Érdemes kipróbálni, mert nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom. Természetesen szinte akármit lehet tempurázni: csirkehúst, gyümölcsöket stb... Gyakran járok ázsiai fűszertboltba és az egyéb alapanyagok mellett meg szoktam venni az előregyártott, instant tempura port. Szimplán csak lustaságból. Ha valakinek nincsen vagy korlátozott a lehetősége, hogy kész port vegyen és/vagy szívesebben használ saját maga készítette tempura port, íme egy recept a lehetséges variációk közül. A mennyiség elegendő egy átlagos mennyiségű választott alapanyag bevonásához, 4 fős társaságnak. Két buktatója van az eljárásnak. Az egyik, hogy valóban jéghideg vízzel kell kikeverned a tésztát, a másik, hogy nem szabad a tésztát túlságosan kikeverni, csak épphogy, mondjuk két pálcikával...
Felhasználás szerint.