Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Nosztalgia GOCK receptek » Tempura por recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

A Tempura tradícionális japán ételfajta/konyhatechnikai eljárás, de ehhez hasonló megoldás Európában (pl. Spanyolország) is ismert. Hagyományosan halat, rákokat és/vagy zöldségeket egy palacsintatészta szerű anyaggal bevonnak, majd olajban kisütik. Érdemes kipróbálni, mert nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom. Természetesen szinte akármit lehet tempurázni: csirkehúst, gyümölcsöket stb... Gyakran járok ázsiai fűszertboltba és az egyéb alapanyagok mellett meg szoktam venni az előregyártott, instant tempura port. Szimplán csak lustaságból. Ha valakinek nincsen vagy korlátozott a lehetősége, hogy kész port vegyen és/vagy szívesebben használ saját maga készítette tempura port, íme egy recept a lehetséges variációk közül. A mennyiség elegendő egy átlagos mennyiségű választott alapanyag bevonásához, 4 fős társaságnak. Két buktatója van az eljárásnak. Az egyik, hogy valóban jéghideg vízzel kell kikeverned a tésztát, a másik, hogy nem szabad a tésztát túlságosan kikeverni, csak épphogy, mondjuk két pálcikával... 

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
0 perc

Hozzávalók

120 ml
Liszt
120 ml
nyílgyökér liszt (vagy kukorica keményítő)
1⁄2 ek
Szódabikarbóna
1⁄2 ek
Sütőpor
1⁄2 ek
Nádcukor
1 db
Tojás
180 ml
víz (jéghideg)
  kis
Só (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Egy keverőtálban jól keverd össze a száraz összetevőket.
  2. Hűtsd le a vizet, az a legjobb, ha hőmérséklete 0-5 fok körüli.
  3. Csak a közvetlen felhasználás előtt enyhén verd fel a tojást.
  4. Öntsd a száraz keverékhez a felvert tojást és a víz felét.
  5. Kíméletesen keverd össze, az a legjobb, ha ehhez két evőpálcikát használsz.
  6. Adagold a vizet, amíg sűrű palacsintatészta állagot nem kapsz.
Ötletek a tálaláshoz: 

Felhasználás szerint.

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?