Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Udon tésztasaláta recept reszelt csirkével és bébispenóttal
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Az Udon nagyon jó állagú tészta. A japán hagyományok szerint télen forrón, például levesben, nyáron pedig hidegen fogyasztják. Mondjuk így, ahogy a receptben találod. Az étel végtelenül egyszerűen elkészíthető és nagyon ízletes, könnyű és egészséges. Megéri a speciális alapanyagokat beszerezni hozzá, sok receptet találhatsz nálam a maradék anyagok felhasználására. 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudnivalók a szezámmagról: Szezámmag

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

25 dkg
Udon tészta (szárított, lapos)
25 dkg
csirkemell filé
1 doboz
Bébispenót (megmosva, megszárítva, leszárazva)
1 db
3 cm-es gyömbérgumó ( leve: meghámozva, lereszelve és szitán áttörve)
80 ml
Shoyu szósz (japán szójaszósz)
60 ml
Mirin (japán főzőbor)
1 ek
Szilva szósz
1 tk
Sambal oelek (chili paszta)
2 ek
Szezámmag olaj
2 ek
szezámmag (szárazon megpirítva)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagogat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Keverd össze a gyömbér levét, a mirint, a szilvaszószt, a chili pasztát, és egy evőkanál olajat.
  3. A keverék egyik felével pácold be egy óráig legalább a csirkemellet.
  4. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  5. Grillserpenyőben süsd át jól a maradék olajon a csirkemelleket mindkét oldalukon, majd hagyd kézmelegre hűlni és nagylyukú reszelőn reszeld le.
  6. Keverd össze a félretett páclével, a reszelt csirkével és a spenót levelekkel, majd hűtőben hűtsd le.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedd öblös tálba, szórd meg a szezámmaggal a tetejét és fogyaszd pálcikával.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?