Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Zöldséges csirkemell ragu recept wokban
Zöldséges csirkemell ragu recept wokban
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Micsoda fanyar kontraszt, hogy egy ősi kínai konyhai eszköz használatát tekintve modernebb a modern társainál. A modern embernek soha semmire sincsen elég ideje és mindig fitt akar lenni. A wok megfelel ezeknek az igényeknek, hiszen az ételek gyorsabban és egészségesebben készülnek el benne, mint bármi más edényben. Nagyméretű homorú felület, nagyon magas hőmérséklet, egyenletes hőelosztás, öntöttvas alapanyag. A zöldségek és a hús nem főnek a saját víztartalmukban, hanem pirulnak. Egy jó wok beszerzése se nem túl bonyolult, se nem túl költséges. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy működésre fogásukhoz nagy kapacitású hőforrásra van szükség, ami sajnos nem az átlagos főzőlapok sztenderd tartozéka.

Az már csak egy extra bónusz, hogy egy wok edényt még elmosogatni is sokkalta gyorsabb, mint bármely más serpenyőt. Még mosogatószert sem kell használni hozzá, elég folyó forró víz alatt bambusz seprűvel megsikálni, majd a tiszta és megszáradt wokot kiolajozni.

Az étel jellege attól még nem változik meg, ha wokban készíted el, csak ízletesebb lesz. Így ez az olasz zöldséges csirkemell ragu is hamisítatlan olasz ízt kínál akkor is, ha wokban készül el, csak sokkal finomabb.

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a recept alapanyagaival, kattints az alapanyag nevére:

 
Tudj meg mindent a receptben használt tésztafajtáról itt:  Penne Rigate
Ha a Penne helyett más tésztaféleséget választanál, itt megteheted: Rövid csőtészták
HZa bizonytalan vagy, akkor kattints ide: Hogyan főzz helyesen tésztát?
Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

50 dkg
Penne rigate tészta (vagy más, rövidre vágott csőtésztafajta)
40 dkg
csirkemell filé (kockákra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (cikkekre vágva, majd vastagon szeletelve)
5 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Kaliforniai paprika (kimagozva és csíkokra vágva)
1 db
Cukkini (hosszában negyedelve, majd vastagon szeletelve)
8 db
Szárított paradicsom (olajban eltett, csíkokra vágva)
1 doboz
Sűrített paradicsom (140g)
1 doboz
krémsajt (natúr)
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
3 db
Babérlevél
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Növényi olaj (magas égéspontú, a wok miatt)
1 ek
olíva olaj
  kis
Chili paprika (morzsolt, ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint, majd szűrd le, keverd össze az olíva olajjal és a krémsajttal.
  3. Közben hevítsd fe a wokot.
  4. Tegyél bele olajat és pirítsd meg a húst. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad, majd szedd ki és tedd félre.
  5. Pirítsd üvegesre a hagymát a rozmaringgal és a babérlevelekkel együtt, majd tedd bele a fokhagyma szeleteket.
  6. Add hozzá a kaliforniai paprikát és pirítsd tovább négy percig.
  7. Add hozzá a szárított paradicsomot és a cukkinit, pirítsd tovább két percig.
  8. Add hozzá a sűrített paradicsomot és a húst, majd pirítsd tovább egy percig.
  9. Végül öntsd fel annyi vízzel, hogy az állaga neked tetsző legyen. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad, fűszerezd, majd párold egy-két percen keresztül csökkentett hőforráson.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tányérra a tésztából, majd halmozz rá a raguból.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)