Micsoda fanyar kontraszt, hogy egy ősi kínai konyhai eszköz használatát tekintve modernebb a modern társainál. A modern embernek soha semmire sincsen elég ideje és mindig fitt akar lenni. A wok megfelel ezeknek az igényeknek, hiszen az ételek gyorsabban és egészségesebben készülnek el benne, mint bármi más edényben. Nagyméretű homorú felület, nagyon magas hőmérséklet, egyenletes hőelosztás, öntöttvas alapanyag. A zöldségek és a hús nem főnek a saját víztartalmukban, hanem pirulnak. Egy jó wok beszerzése se nem túl bonyolult, se nem túl költséges. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy működésre fogásukhoz nagy kapacitású hőforrásra van szükség, ami sajnos nem az átlagos főzőlapok sztenderd tartozéka.
Az már csak egy extra bónusz, hogy egy wok edényt még elmosogatni is sokkalta gyorsabb, mint bármely más serpenyőt. Még mosogatószert sem kell használni hozzá, elég folyó forró víz alatt bambusz seprűvel megsikálni, majd a tiszta és megszáradt wokot kiolajozni.
Az étel jellege attól még nem változik meg, ha wokban készíted el, csak ízletesebb lesz. Így ez az olasz zöldséges csirkemell ragu is hamisítatlan olasz ízt kínál akkor is, ha wokban készül el, csak sokkal finomabb.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ismerkedj meg a recept alapanyagaival, kattints az alapanyag nevére:
Szedj egy adagot a tányérra a tésztából, majd halmozz rá a raguból.