Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » olasz ételek

olasz ételek

Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a tradicionális olasz ételnek az ízei hiába különlegesen pikánsak, az étel csak akkor lesz igazán finom, ha igazán jó húst tudsz beszerezni hozzá. Vidéken lakva szerencsére vágnak olykor borjút is a szomszédságban, így megbízható forrásból. jóminőségű borjúhúshoz juthatok. Ha éppen van, az első, amit készítenem kell belőle a család kívánságára, az a borjú bécsiszelet. A második lehet a Scallopine...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Micsoda fanyar kontraszt, hogy egy ősi kínai konyhai eszköz használatát tekintve modernebb a modern társainál. A modern embernek soha semmire sincsen elég ideje és mindig fitt akar lenni. A wok megfelel ezeknek az igényeknek, hiszen az ételek gyorsabban és egészségesebben készülnek el benne, mint bármi más edényben. Nagyméretű homorú felület, nagyon magas hőmérséklet, egyenletes hőelosztás, öntöttvas alapanyag. A zöldségek és a hús nem főnek a saját víztartalmukban, hanem pirulnak. Egy jó wok beszerzése se nem túl bonyolult, se nem túl költséges.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Hogy levest készíts belőle. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (17 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Szoktam fura dolgokat kitalálni, de ezt a receptet most kerestem. Annyira megtetszett az ázsiai mákos tészta imitációm, hogy gondoltam, utánanézek, például az olaszok készítenek-e mákos tésztát és ha igen, akkor vajon hogyan. Hát valahogy így...

Amit a mákos tésztáról tudsz, azt ennek a receptnek az olvasgatása közben felejtsd is el. Mert mindösssze két dolog azonos bennük: a mák és a tészta.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Nosztalgikus időket élek...

Nemrég gyerekkorom kedvenc mákostésztáját forgattam ki önmagából, azaz minden volt benne, csak mák nem, ettől még azonban egyszerűségét megőrizte és ráadásul finomabb is lett.
Most a dióstészta került terítékre. Ezúttal nem csúfoltam meg a dolgot ennyire, mindössze "olaszul" készítettem el.
Továbbra is egyszerű és gyors maradt ez a dióstészta is, de már nagyon bánom, hogy édesanyámnak se fantáziája, se a hozzávaló alapanyagai sem voltak/lehettek meg...
Más időket éltünk akkor...

Recept értékelése: 
Average: 4.5 (4 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Természetesen tészta nem nő a kertemben, de sokminden más igen. A tavaszi nyári idényben hozzáfogtunk egy konyhakert kialakításának. Messze még a vége, de jövőre már teljesen elkészül. Emelt ágyásokat készítünk, eddig mindössze 30 négyzetméter készült el belőle, ősszel a mérete eléri ennek a dupláját is. Az ágyások közti területet kavicsággyal sármentesítettük és ez a konyhakert nem csak alapanyagokkal fog ellátni főzéseimhez, de kertünk vizuális értékét is növelni fogja.

Mi termett az idén benne?

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A máj jó barátságban van a gombákkal. Készítheted csirkemájjal és csiperke gombával (így nem csak gyors, hanem olcsó ételhez is juthatsz), de ha a fokozottabb ízeket kedveled (MSG nélkül persze), szerezz be egy kevés friss kacsamájat és párosítsd erdei gombákkal, élvezni fogod a hatást.

Kiindulási pontként használj egy ősi toszkán receptet, GOCKosítsd és máris teheted az asztalra a finomságot egy kis tavaszi fűszercsokorral díszítve.

Hasznos linkeim a recepthez: 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Oldalak