Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » olasz ételek

olasz ételek

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

2018. április 1.

Április elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti embertársaival, így ebből én sem maadhatok ki. Készült már nem egyszer bolondos recept erre a napra a GOCK történelemben, ha nem is minden évben.

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Addig-addig vártuk a havat ezen a télen, amíg meg nem érkezett. Igaz, csak akkor, amikor már a tavaszt várjuk. Azaz későn...

Csak napokkal március első napjától már a tavaszi napsugárzást várjuk, hogy utat törjön magának a hófelhők között és átadja az enyészetnek az idei telet. Tavaszváráshoz tökéletes egy könnyed, rendkívül gyorsan elkészíthető étel, ami percek alatt elkészül és semmiféle konyhai szakmai felkészültséget nem igényel. Egy jó gépet azonban igen, amivel pillanatok alatt összeállíthatod a szószt.

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Az alaprecept roppant egyszerűen, igen kevés munkával és gyorsan elkészíthető. Aki szereti a fokhagymát, az alapváltozatot is nagyon ízletesnek fogja találni. A szószt főzni is lehet, de egyszerűbb, ha minden hozzávalót belehajigálsz/öntesz egy tálba és botmixerrel jól összedolgozod. És kész. Ha a botmixeredhez aprító is tartozik, akkor abban mixeld könnyen önthető, de sűrű szósszá. 

Az étel elkészítéséhez szükséged lesz egy erős mixerre, én ezt használom, itt vásárolhatod meg:

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (25 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a tradicionális olasz ételnek az ízei hiába különlegesen pikánsak, az étel csak akkor lesz igazán finom, ha igazán jó húst tudsz beszerezni hozzá. Vidéken lakva szerencsére vágnak olykor borjút is a szomszédságban, így megbízható forrásból. jóminőségű borjúhúshoz juthatok. Ha éppen van, az első, amit készítenem kell belőle a család kívánságára, az a borjú bécsiszelet. A második lehet a Scallopine...

Recept értékelése: 
Average: 4.5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (15 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Micsoda fanyar kontraszt, hogy egy ősi kínai konyhai eszköz használatát tekintve modernebb a modern társainál. A modern embernek soha semmire sincsen elég ideje és mindig fitt akar lenni. A wok megfelel ezeknek az igényeknek, hiszen az ételek gyorsabban és egészségesebben készülnek el benne, mint bármi más edényben. Nagyméretű homorú felület, nagyon magas hőmérséklet, egyenletes hőelosztás, öntöttvas alapanyag. A zöldségek és a hús nem főnek a saját víztartalmukban, hanem pirulnak. Egy jó wok beszerzése se nem túl bonyolult, se nem túl költséges.

Recept értékelése: 
Average: 5 (14 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Hogy levest készíts belőle. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (27 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Szoktam fura dolgokat kitalálni, de ezt a receptet most kerestem. Annyira megtetszett az ázsiai mákos tészta imitációm, hogy gondoltam, utánanézek, például az olaszok készítenek-e mákos tésztát és ha igen, akkor vajon hogyan. Hát valahogy így...

Amit a mákos tésztáról tudsz, azt ennek a receptnek az olvasgatása közben felejtsd is el. Mert mindösssze két dolog azonos bennük: a mák és a tészta.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak