Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » parti receptek » Zeller és wasabi mártogatós recept
Zeller és wasabi mártogatós recept
Hány személyre?: 
12
Gondolataim a recepthez: 

Nyáron habitusod szerint akár egymást is érhetik a baráti és/vagy családi összejövetelek. Ilyenkor főszerepet kaphatnak a könnyen elkészíthető ételek, mint a szendvicskrémek vagy mártogatósok.

Sokan ezeket az üzletek polcairól emelik le, de házilag elkészítve nem csak finomabbak, egészségesebbek, de változatosabbak is lehetnek.

Ezzel a recepttel kellemes meglepetést okozhatsz a vendégeidnek!

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
0 perc

Hozzávalók

250 g
krémsajt (2 doboz, Philadelphia natúr)
200 g
Vaj (szobahőmérsékletű)
200 g
halványító zeller (apróra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
  kis
wasabi (ízlés szerint)
1 ek
Worcestershire szósz
1 tk
Fűszerpaprika (édesnemes)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Petrezselyem levél (összevágva a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Tedd az összes alapanyagot egy keverőtálba és botmixerrel jól dolgozd össze.
  3. Oszd szét kis tálkákba és pár órára tedd hűtőszekrénybe.
Ötletek a tálaláshoz: 

Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Kínálj hozzá csíkokra vágott nyers sárgarépát, halványító zellerszárat, rózsákra szedett karfiolt és/vagy brokkolit vagy chips-et.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)