Egyik, még tavaly írt novellám mottója ez a következő „állegenda”, amit ezzel az étellel illusztrálok:
"Messze-messze földön, az égig érő hegyek között eredő titokzatos és varázslatos patakok vize a zöldellő mezőkre érve folyóvá egyesülnek. A hagyományok szerint a folyó vize június havának huszonegyedik napját követő napon vérvörössé válik. Az igaz szerelemre vágyó zarándokok évről-évre felkeresik a helyet, ahol a folyót egy fából ácsolt híd íveli át és a mellette álló tar domb tetején egy magányos fenyő magaslik.
Hajnalban az eladósorban lévő hajadonok kimennek a hídra és figyelik a hullámokat. Amint a víz vérvörössé válik, a vízbe vetik magukat és hagyják, hogy sodorja őket az ár. Az ifjak a hídtól nem messze, a folyó kanyarulatánál gyülekeznek. Mikor a víz vörösre színeződik, begázolnak a folyóba és karjukat nyújtják annak vizébe. Ha ott egy ifjú karjába egy hajadon kapaszkodik, sírig tartó szerelemre lelnek egymásban..."
Az ételt az Alpro receptversenyére készítettem, alapanyagait úgy állítottam össze, hogy minden elemében és összességében is az egészséges táplálkozás elveit kövesse, amelyhez kiváló alapot nyújt az Alpro szójaital. Az egyedi tálalást hagyományosra cserélve egy gyorsan elkészíthető, egészséges és nagyon ízletes ételt kapsz. Ha veszed, az egyébként nem túl nagy, fáradságot a tálalási design követésére, akkor egyedi meglepetéssel szolgálhatsz párodnak, leendő párodnak egy romantikus vacsorához.
A recept az Alpro versenyén bekerült a verseny ötfős döntőjébe.