Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » olasz ételek » Struffoli recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Végtelenül egyszerű ünnepi desszert Olaszországból. Gyorsan elkészíthető, látványos és olcsó recept. Mindamellett a gyerekek odáig vannak érte, ami érthető, mert finom. A felnőttek is így vannak vele...

Kifejezetten családias hangulatot kelthet az elfogyasztása, hiszen "egy tálból cseresznyézünk"... 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

15 dkg
Liszt
1 db
Tojás
1⁄2 ek
Cukor
1 db
Citrom (reszelt héja és kicsavart leve)
1 ek
Rum
3 ek
Méz
1 db
Gyömbérgumó (2 cm) (apróra vágva, vagy egy teáskanál gyömbérporral helyettesítve)
1 csipet
1 ek
Csokoládé "hangyácskák" (díszítéshez)
1 ek
Kandírozott citrushéj darabkák (díszítéshez)
2 dl
olivaolaj (a sütéshez)
2 dl
Napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés: 
  1. A lisztet keverd össze a sóval és a cukorral és gyúródeszkán készíts belőle fészket.
  2. Üsd a fészekbe a tojást, öntsd a rumot és tedd a reszelt citromhéjat, majd jól gyúrd össze.
  3. Hagyd a tésztát pihenni mintegy 30 percig.
  4. Az idő elteltével újra gyúrd össze, majd nagyjából nudlivastagságra sodord ki és kb 1 cm-es darabkákra vadosd fel.
  5. A mézet és a citromlevet a gyömbérrel együtt hevítsd fel egy lábosban.
  6. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajkeveréket és süsd aranybarnára a tésztapárnácskákat.
  7. Szűrőlapáttal szedd ki és a felesleges zsíradékot konyhai törlővel itasd fel.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Egy lapostányér közepére helyezz el egy desszert gyűrűt (6 cm), vagy egy lefordított poharat.
  2. Oszd el körülötte a megsült párnácskákat glória formában.
  3. Szűrőn keresztül locsold meg a mézes-citromos-gyömbéres keverékkel, kicsit meg is forgathatod a párnácskákat, hogy a méz mindenhol érje, bevonja őket.
  4. Szórd meg gazdagon a citrushéjjal és a csokoládé "hangyácskákkal".
  5. Óvatosan emeld ki a gyűrűt vagy a poharat, hogy a forma megmaradjon.
Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?