Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Lecsó recept, de szokatlanul

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Különlegesen hangzik? Az is... 

Alig kerül több munkába, mint egy hagyományos lecsó elkészítése. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik a lecsó ízét, de ódzkodnak a sok szalonnától, esetleg kolbásztól, de rajongói a tengeri ételeknek és szeretik a tintahalat.

Vagy csak azoknak, akik a megszokott lecsó ízt szívesen bolondítják mással, mint a megszokott...

Vigyázat! Itt nem minden az, aminek látszik!

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
50

Hozzávalók

40 dkg
tintahal karika (keresztben 2-3 cm-esre vágva)
5 db
Magyar fehér paprika (hosszában kettévágva, kimagozva, majd keresztben csíkokra vágva.)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd
fokhagyma (vékonyan szeletelve)
1 db
Gyömbérgumó (1 cm-es darabja meghámozva, majd julienne-re vágva)
1 tk
koriander mag (mozsárban porrá törve)
1 ek
Édeskömény mag (mozsárban porrá törve)
1 ek
Édesnemes fűszerpaprika
2 doboz
Paradicsom konzerv (egész paradicsommal, szezonjában helyettesítsd szabadföldön termett magyar paradicsomokkal, de szezonon kívül jobban jársz a konzervvel.)
  kis
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
40 dkg
Calamari tészta
1 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Egy sepenyőben hevíts olívaolajat és pirítsd üvegesre a vöröshagymát a porított fűszermagvakkal és a gyömbérrel. Keverés közben élvezd az intenzív illatokat.
  3. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát, majd tedd hozzá a csíkokra vágott paprikát.
  4. Csökkentsd a láng erejét és kevergesd kb. 10 percig.
  5. Öntsd fel a vörösborral és keverd tovább 2-3 percig.
  6. Tedd hozzá a konzerv paradicsomokat (levével együtt) és az egész paradicsomokat törd össze egy kicsit a fakanál élével. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  7. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon 2-3 percig pirítsd meg a tintahal karikákat. Szűrd le és add lecsóhoz.
  8. Lefedve pároljad lassan kb. 30-40 percig. A végén, ha kell, fűszerezz utána kedved szerint.
  9. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint. Keverd a lecsóhoz, majd azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy adagot a tintahal lecsóból, majd egy kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítheted.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (7 votes)
hány csillagot kapott?