Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csőtészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csőtészták » Calamari

Calamari

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Jelentése: "tintahal"
 
Származási hely: Nápoly
 
Átlagos mérete: 3 cm átméró
 
Másnéven: Calamarata
 
 
Amit a Calamari tésztáról GOCK gondol:
Egyike azoknak a tésztaformáknak, amelyek nem csak szimbólikusan, hanem a megtévesztésig hasonlatosak azzal, amiről mintázták. Mintha a megalkotója tréfát akart volna űzni a létrejöttével. Felesleges is taglalni, hogy mi mindenre jó ez a tészta, hiszen az elsődleges alkalmazási területe szinte adott: helyettesítheted vele a tintahalkarikát. Sokan ugyanis nem szeretik a tintahalat.
 
Képzeld csak el, hogy vendégeket hívsz magadhoz. Tudomásod van róla, hogy némelyikük nem csak hogy nem szereti, de még irtózik is a tintahaltól. Nem árulod el, hogy mit készítesz számukra. Már alig várod a pillanatot, hogy feltálald az ételt, ami telis-tele van "tintahallal". Elképzeled a megrökönyödést az arcukon, hiszen másra számítottak, tudják, hogy tapintatos ember vagy. Mégis ezt teszed velük?
 
Aztán majd jót nevethettek együtt!
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 
Gondolataim a recepthez: 

Különlegesen hangzik? Az is... 

Alig kerül több munkába, mint egy hagyományos lecsó elkészítése. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik a lecsó ízét, de ódzkodnak a sok szalonnától, esetleg kolbásztól, de rajongói a tengeri ételeknek és szeretik a tintahalat.

Vagy csak azoknak, akik a megszokott lecsó ízt szívesen bolondítják mással, mint a megszokott...

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (7 votes)
hány csillagot kapott?